3,5 Yıldır Kayıp Olan Adamın İskeleti Denizin Dibinden Çıktı!

Aydın’da Didim ilçesinde, arkadaşı Süleyman Uçar ile birlikte denize açıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 34 yaşındaki Ahmet Sakak'ın iskeleti 3,5 yıl sonra bulundu. Sakak'ı öldürdüğü iddia edilen Uçar gözaltına alınarak tutuklandı.

03.12.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:50) 3,5 Yıldır Kayıp Olan Adamın İskeleti Denizin Dibinden Çıktı!

Didim ilçesi Aybük Mahallesi’nde meydana gelen olayda Ahmet Sakak ile arkadaşı Süleyman Uçar ile birlikte 11 Mart 2017 tarihinde denize açıldı. Akbük Limanı’na geri dönen tekne de uçar bulunurken, Sakak'tan ise haber alınamadı. Olay üzerine Sakak’ın yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri, yaşanan olayla ilgili Sakak’ın arkadaşı olan Uçar'ı ifadesi alınmak üzere gözaltına aldı. Emniyette sorgusu alınan Uçar, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yapılan çalışmalarda Ahmet Sakak’ın izine ulaşılamadığı bilgisi verildi. 

PATLICAN AVCILARI DENİZ DİBİNDE KAFATASI GÖRDÜ

Didim’in Akbük açıklarına 2 ay önce deniz patlıcanları avlamak için giden kişiler, deniz dibinde kafatası olduğunu fark etti. Avcılar, kıyıya geldikleri sırada Sahil Güvenlik ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler de durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdiği görüldü. 

Dalgıçların çalışması sonucunda kafatasının bulunduğu yer tespit edildi. Aküye telle bağlı olduğu anlaşılan iskelet, dalgıçlar tarafından çıkartılarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İskelet üzerine yapılan DNA testi sonucuna göre deniz dibinde bulunan kafatasının Ahmet Sakak'a ait olduğu tespit edildi. 

ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA TUTUKLANDI

DNA raporunda çıkan sonuca göre iskeletin Ahmet Sakak’a ait olduğu belirlendiğinden polis ekipleri, aynı gün denize açıldıkları arkadaşı Süleyman Uçar'ı yakalamak için çalışma başlattı. Bir gemide çalştığı ve yurt dışından Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Sakak’ın arkadaşı Süleyman Uçar’ı yakalayarak gözaltına aldı. Birlikte denize açıldığı arkadaşını öldürdüğüne dair suçlarını kabul etmeyen Uçar, verdiği ifadesinin ardından çıktığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal