35 yıl sonra ilk kez: Savunma sanayisi yürümeden koşmaya geçti! MMG 556 hafif makineli tüfek envantere girdi!

Savunma sanayisinde yürümeden koşmaya geçen Türkiye, ilk hafif makineli tüfeği olan MMG 556’yı envantere girdi. 35 yıl sonra ilk kez envantere kaydedilen MMG 556, emniyet güçlerine teslim edildi. Detaylar haberimizde...

23.08.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-17:11) 35 yıl sonra ilk kez: Savunma sanayisi yürümeden koşmaya geçti! MMG 556 hafif makineli tüfek envantere girdi!

Yaklaşık 2 yıldır AR-GE çalışmalarına devam eden MERTSAV, bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk hafif makineli tüfeği olan MMG 556’yı emniyet güçlerine kazandırdığını duyurdu. 20’den fazla testi başarıyla geçen ve NATO standartlarına uygun olan MMG 556’nin 1000 adedi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat Başkanlığı’na teslim edildi.

35 yıl sonra ilk kez

35 yıldır envanterine MMG 556’yı sokamayan Türkiye’de bu hasret sona erdi. MERTSAV Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özcan, konu hakkında yaptığı açıklamasında Türkiye’nin asavunma sanayisindeki önemli adımlardan birisi olduğunu söyleyerek ‘’Kurulduğumuz yıllarda Türkiye’nin kanunları, mevzuatı özel sektöre savunma sanayine yönelik silah üretip satmaya izin vermiyordu. Biz de silah üretiminde alt yüklenici olarak, savunma sanayi için üretim yapan tek kurum olan Makine Kimya’nın en büyük tedarikçisi olarak, bir silahın namlu, gövde, mekanizma gibi esas ana parçalarını üreterek faaliyetimize başladık ve bunu uzun yıllar sürdürerek hafif silah yapma konusunda ciddi bir deneyim elde ettik. 

Son 5-6 yıldır yasal düzenleme ve mevzuatlarla savunma sanayinde özel sektörün silah yapabilmesinin önü açılmasıyla tüm tecrübemizi kendi ürünlerimizi üretmede kullanmaya karar verdik. Makine Kimya silah fabrikasıyla güçlü irtibatımız sebebiyle alt yapımız olmasına rağmen, dünyayla entegre olarak dünyada silah sanayinin geldiği son noktayı ve dünyada aktör olan firmaların yeni nesil silahlarda kullandığı hammadde ve teknolojiyi baz alarak Türkiye’ye ambargo uygulanan -üretilmeyen ama ihtiyaç olan- hafif makineli tüfeği üretmeye karar verdik. Belçika FN firmasının adıyla tüm dünyada tanınan FN 5.56 makineli tüfeğin muadili değil üstüne ekleyerek kendi silahımız olan Mertsav MMG 556’nın üretimini 1.5 yıllık bir periyotta tamamlayıp Türkiye’nin nadide kurumu olan Özel Harekat’a Haziran ayında 1000 adet teslim ettik.” diye konuştu.

MERTSAV silah

Dünya pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz

Ürettikleri piyade tüfeği, bomba atar ve makineli tabancalar ile dünya pazarında önemli bir yer edinmeyi planladıklarını söyleyen Özcan, 2020 yılının ortalarında ABD’nin  14 bin adet dağıtım ağı olan en önemli silah üreticilerinden biri ile partnerlik anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

MERTSAV’ın 4 farklı silah üzerindeki çalışmalarını da bitirmek üzere olduğu kaydeden Özcan, yakın zamanda sevkiyata başlayacaklarını ve tamamen Türk üretimi olan bu silahların önce ABD ve sonrasında dünya pazarında sivil tüketicilere satışlarının başlayacağını sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal