31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Nedir? Sigarayı Bıraktıracak Öneriler Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çalışmalarına göre her 4 saniyede 1 kişi, yani yılda 8 milyon kişi sigara içmesi nedeniyle hayatını kaybediyor. Sigara kullanımını azaltmanın hatta tamamen bitirmenin yolları nelerdir? İşte sigarayı bırakmanın yolları...

31.05.2019-15:32 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-15:15)

Türkiye'de her yıl yüz binlerce kişi, sigara nedenli rahatsızlıklar neticesinde erken yaşta hayata veda ediyor. Peki, ülkemizde yaşanan diğer ölümlerin sigara kaynaklı ölümlerden 5 kat fazla olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye nüfusunun ortalama yarısı sigara tiryakisi! Peki sigara nasıl bırakılır? İşte cevabı... 

SİGARAYI BIRAKMANIN PÜF NOKTALARI  

Kararlı olun

Sigarayı bırakmak için kararlı olmak ve tüm süreç boyunca iradeyi kaybetmemek önemli.

Nedenleri belirleyin

Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz andan başlayarak motivasyonunuzu yükseltmek adına neden sigarayı bırakacağınızı küçük notlar halinde biryerlere yazın. Bu notları görebileceğiniz yerlere koyun ve sık sık göz atın.

En büyük destek aileniz

Çevrenizdekiler ile sigara bırakma konusunda konuşun, bu süreçte kendinize destek olmalarını talep edin.

Çakmak taşımayı bırakın

Sigara kullanımında çoğu birey, sigara paketi ya da çakmak taşımayı sürdürr. Ancak bu en ufak bir boşluğunuzda yeniden sigaraya başlamanıza yol açabilir. Bu sebepe yanınızda sigara, çakmak taşımamalısınız, gerekirse evinizdeki kül tablası ya da size sigarayı anımsatacak şeyleri ortadan kaldırın.

Doktora başvurun

Bu süreç içinde pes etmeyin. Nikotin yoksunluğu zaman zaman sizi zorlasa da motivasyonunuzu düşürmeyin. Her şeye rağmen başarılı olamadığınızda uzman bir doktordan destek alabileceğinizi unutmayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal