31 il için güncel hava durumu uyarısı! Havalar değişiyor! Ankara, İstanbul, İzmir..

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bu akşam hava durumu hakkında önemli bilgi paylaştılar. 31 il için acil durum uyarısında bulunuldu. Hava durumu tersine mi döndü? Herkesin merak ettiği hava durumu detayları sayfamızdaki haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

17.04.2022-11:46 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-11:46) 31 il için güncel hava durumu uyarısı! Havalar değişiyor! Ankara, İstanbul, İzmir..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatleri sırasında güncel hava tahminlerini il il şeklinde paylaştı. MGM, yapmış olduğu açıklamasında, 31 il için öncelikli durum olduğunu belirtti.Hava durumunun bahar aylarından ,kış aylarındaki havalar gibi olacağını duyurmuş oldu.Bahar aylarının gelmesiyle evlerde bayram temizlikleri yapılmaya başlanmıştı ancak ,bu haberi duyan ev hanımlarımız temizliklerinin yarıda kalacağının üzüntüsünü yaşarken,evdeki beylerde araçlarının kirlenmesini dert edindiler.İşte haberimizin detayları..

Herkesin merak ettiği önemli hava durumu detayları nelerdir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün akşam saatleri zamanında paylaşmış olduğu günlük hava durumu listesinde önemli gelişmelere değinildi. Bunun yanı sıra Meteoroloji Danışmanı Profesör Doktor Orhan Şen'de değerlendirmeler yaptı.Şen bu gece yarısından itibaren çöl tozu ve kuvvetli yağışın başlayacağını açıklamıştır. Türkiye'nin hava durumu detaylarına gelecek olursak, Ülkenin iç ve batı kesime doğru kısımlarının parçalı ve çok bulutlu, gece yarısında İzmir,Aydın ve Denizli çevrelerinin yarın Marmara,Ege,Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu' nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Antalya'nın batı ilçelerinin aralıklı zamanlarda sağanakla yağışlar yağacağı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı,diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir.Yağışların yarın Marmara'nın batı kesimlerine doğru zaman zaman daha kuvvetli olacağı düşünülmektedir. Bu gece ve yarın sabah saatleri sıralarında iç kesimlerinde pus ve zaman zaman sis olacağı,doğu kesimlerinde ise buzlanma ve don olayı yaşanması bekleniyor.Yarın ülkemize batı ve iç kesimlerine doğru Afrika üzerinden toz bulutlarının gelmesi bekleniyor.Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek kar örtüsüne sahip olan bölgelerin çığ riskinin devam ettiğinin de açıklamalarında belirtmiştir.

güncel hava durumu

Hava Sıcaklığı

Kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ve 5 derece düşeceği, diğer kesimlerde ise 2 ve 4 derece yükseleceği ve Ülkemiz genellemesinde mevsim sıcaklıklarının normalin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgar

Genellikle güneyli, Marmara ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile batı Akdeniz’in batısında kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar eseceği düşünülüyor.

Uyarılar ise şu şekilde olacak;

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların yarın gün içerisinde Marmara bölgesinin batı kesimlerinden kısım kısım kuvvetli şekilde olacağı bekleniyor.Bu şekilde yağış olacağı düşünüldüğünden ulaşımda aksilikler,sel ve su baskını gibi olumsuz olaylarla karşılanabileceği ve herkesin tedbirli olması gerektiğini duyurdular.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde kar örtüsü bulunan eğimli yerlerin çığ düşme riski bulunması durumundan dolayı vatandaşların tedbirlerini almaları ve dikkatli olmaları gerektiği açıklanmıştır.

Toz Taşınımı Uyarısı

Ülkemizde batı ve iç kesim bölgelerine Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir.Bu durum yüzünden görüş mesafesinde düşüş görülme,hava kalitesinde azalma ve kirliliğin çoğalması,yağış alacak olan bölgelerde çamur şeklinde yağışların görülmesi durumunda yaşanacak olan ulaşım sıkıntılarına karşı tedbirlerin alınması gerektiğini açıklamışlardır.

Bölgelerimizde Hava Durumu Şartları nasıl olacak?

Marmara Bölgesi 

Parçalı bulutlu ,ara ara çok bulutlu,yarın batı kesimlerinde zaman zaman kuvvetli şekilde aralıklı ve sağanak yağışların yaşanacağı tahmin edilmektedir.Bu gece yarısı ve yarın sabah saatleri zamanları olmak üzere bölgenin güney ve doğu kısmında pus ,zaman zamanda sis beklenmektedir.

Ege Bölgesi

Az bulutlu,ara arada parçalı ve zaman zamanda çok bulutlu olacak.Gece yarısından itibaren İzmir,Aydın ve Denizli çevrelerinin yarın genel olarak aralıklı şekilde sağanak yağışlar yağacağı ve zaman zaman gök gürültülü sağanakların olacağı düşünülüyor.Rüzgar hızının güney ege kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu kısımlarından kuvvetli şekilde eseceği beklenmektedir.Yarın toz bulutlarının geleceği ve ülkemizde toz taşımının olacağı bekleniyor.Bu akşam ve yarın gün içerisinde bölgelerde pus ve kısım kısımda sis beklenmektedir.

Akdeniz Bölgesi

Az bulutlu,zaman zaman Batı Akdeniz parçalı ve ara ara çok bulutlu şeklinde olacak.Yarın Batı Akdeniz'in iç kıyıları ve Antalya'nın batı ilçe kısımlarının aralıklı şekilde sağanak yağışları olacağı tahmin edilmektedir.Rüzgar ise yarın Batı Akdeniz ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli şekilde eseceği beklenmektedir.

İç Anadolu

Az bulutlu, zaman zaman parçalı bulutlu olacak.Yarın öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kısımlarında yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışların olacağı düşünülüyor.Bu akşam ve yarın sabah saatlerinde ara ara sis ve pus durumu beklenmektedir.

Batı Karadeniz

Az bulutlu ve zaman zaman parçalı ve çok bulut şeklinde olup,yarın öğleden sonra Sinop dışında diğer tüm kısımlarda ara ara yağacak şekilde sağanak ve kısım kısım gök gürültülü sağanak yağış olacağı beklenmektedir.Bu gece yarısı ve sabah saatlerinde bölgenin iç kıyılarına doğru zaman zaman sis ve pus durumu olacağı beklenmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu olacağı düşünülüyor.Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu bölümlerde çığ düşme riski bulunuyor.Bu gece ve yarın sabah zamanlarında Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde kısım kısım buzlanma ve don olayları ile birlikte sis ve pusu da beklenmektedir.

Doğu Anadolu

Parçalı bulutlu olacağı düşünülüyor.Bölge genellemesinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ riskinin bulunduğu söylenmiştir.Bu gece ve yarın sabah saatleri zamanlarında bölgedeki kuzey ve doğu kısımlarında buzlanma ve don ile birlikte ara ara sis ve pus olayı da beklenmektedir.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık olacağı düşünülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal