Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak, sorgulama nasıl yapılır? 17 Nisan 2022 Pazar Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Engelli veya farklı sebeplerle bakıma muhtaç olan kişiler evde bakım maaşının ne zaman yatacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak, sorgulama nasıl yapılır? İşte 17 Nisan 2022 Pazar Evde bakım maaşı yatan iller listesi...

16.04.2022-23:30 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-23:30) Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak, sorgulama nasıl yapılır? 17 Nisan 2022 Pazar Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara sağladığı evde bakım maaşı konusunda son gelişmeler büyük bir merak içinde takip ediliyor. Nisan ayının ortalarına girilmesiyle birlikte evde bakım maaşının ne zaman yatacağı ve sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda arama motorları üzerinden yapılan araştırmalar büyük bir hız kazandı. İllerdeki kaymakam ve valiliklerin söz konusu kişiler ödediği evde bakım maaşının 17 Nisan 2022 Pazar günü hangi illere yatacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının yatacağı illerin listesini yayınladı. İşte 17 Nisan 2022 Pazar evde bakım maaşı yatan iller listesi:

1- Ordu

2- Tokat

3- Antalya

4- Bolu

5- Afyonkarahisar

6- Çanakkale

7- Aksaray

8- Diyarbakır

9- Manisa

10- Bursa

11- Kırıkkale

12- Niğde

13- İstanbul

14- Uşak

15- Bilecik

16- Konya

17- Osmaniye

18- Hatay

19- Gaziantep

20- Ankara

21- Malatya

22- Kocaeli

23- İzmir

24- Kayseri

25- Karabük

26- Samsun

27- Adana

28- Mersin

29- Batman

30- Balıkesir

evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşını sorgulamak isteyenler E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapabilir. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra ana sayfanın ortasında yer alan arama boşluğuna ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’’ yazılması gerekiyor. Çıkan bölümde evde bakım maaşınını yatıp yatmadığı öğrenilebilir.

Telefonları üzerinden evde bakım maaşı sorgulama işlemlerini yapmak isteyenler ise telefonlarının ‘’Mesajlar’’ bölümüne girerek ‘’BAKIYE’’ yazıp 4747 numarasına SMS gönderebilirler. Ziraat Katılım Bankası hesabı olanlar bu işlemleri yapabilecektir.

2022 evde bakım maaşı ne kadar?

2022 yılının asgari ücretine yapılan yaklaşık yüzde 50 zam ile birlikte özellikle bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlar ‘’2022 evde bakım maaşı ne kadar?’’ sorusunun yanıtlanmasını beklemeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yaptığı açıklamaya göre 2021 yılında 1.798 TL olan evde bakım maaşı 2.706 TL’ye çıkarıldı.

Evde bakım maaşı şartları nelerdir?

Evde bakım maaşını almak isteyen vatandaşların belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. Evde bakım maaşından yüzde 50 ve daha üzerinde engelli olan kişiler yararlanabiliyor. Söz konusu kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri’ndeki bakım hizmetleri değerlendirme heyetince bir değerlendirme sürecine dahil ediliyor. İşte evde bakım maaşı için sağlanması gereken şartlar:

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Gelir koşulunun şartlara uyması

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu

Bu şartları karşılayan kişiler kendilerine en yakın Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek başvuru işlemlerini başlatabilirler. Yaklaşık 1 ay içerisinde başvuru süreci tamamlanacak ve yetkililer başvuru sahibine olumlu veya olumsuz bir dönüş yapacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal