30'lu Yaşlar için Uygulanması Gereken 6 Bakım Rutini

Hormonların etkisini kaybettiği ve metabolizmanın gittikçe değişmeye başladığı 30'lu yaşlar cildinizde de kendini hissettirir.

19.12.2018-15:35 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-15:32) 30'lu Yaşlar için Uygulanması Gereken 6 Bakım Rutini

Hormonların etkisini kaybettiği ve metabolizmanın gittikçe değişmeye başladığı 30'lu yaşlar cildinizde de kendini hissettirir. 7 cilt bakımı rutininden faydalanarak yaşlanmanın neden olduğu etkilerden sıyrılın:

ETKİLİ BİR TEMİZLEME: Cildin kendini savunabilmesi ve nefes alabilmesi amacıyla yapılan derin temizlik çok büyük önem taşıyor. Makyaj kullanmadığınız zamanlarda bile cildi yormayan, sülfat içermeyen bir yüz losyonu ve ya jel yardımıyla cildinizi kirden ve kalıntılardan temizleyerek ferahlatın.

YENİLENEN BAKIM RUTİNİ: 30'lu yaşlar cildinize fazlasıyla özen göstermeniz gereken bir dönem. Sabah ve akşam değişen bakım rutinleriyle cildinize farklılık yaşatın. Gündüz cildi yormayan hafif ürünler kullanırken gece, yoğun içerikleriyle cildi yenileyen ve bakım yapan ürünler kullanın.

MAKYAJ VE BAKIM BİRARADA: Cildinizin rahatlamasını arzuladığınız zamanlarda doğal görüntünüzün tadını çıkarın. Fakat güzelliğinizi mükemmelleştirmek istediğinizde çoklu fayda sağlayan ürünleri tercih edin. Yaşlanmayı hızlandıran güneş ışınlarından korunmak için, SPF barındıran anti-aging özellikli fondötenler gibi bakım rutininizdeki ürünleri kullanabilirsiniz.

RETİNOL ZAMANI: Yaşlanmanın beraberinde getirdiği istenmeyen etkilere karşı en güçlü silahlardan biri olarak bilinen retinol cildi derinlemesine koruyan ve yenileyen efsanevi etkisiyle gençliğinize geri kavuşmanızda size yardımcı olacaktır.

BOYUN VE DEKOLTE BAKIMI: Boyun ve dekolte bölgesindeki hassas doku yaşlanma etkilerini hemen ortaya çıkarıyor. Cerrahi uygulamalarla da müdahalesi epey zorlu olan bu bölgelere fazladan özen göstererek sarkmalara ve kırışıklıklara karşı tedbir alabilirsiniz.

GÖZ ÇEVRESİ: İnce ve oldukça hassas bir deriye sahip ve cildin doğal yağlarını içermeyen göz çevresi yaşlanma etkilerine karşı savunmasız bir bölge. Gündüz SPF barındıran, gece de sıkılaştırıcı, kırışıklık engelleyici ya da aydınlatıcı özellikli, yoğun bakım sağlayan ürünler koruyarak göz çevrenizdeki yaşlanmayı kontrol altına alabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal