3. Pist İçin Uçuşa Hazır Başvurusu Yapıldı

İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 18 Haziran 2020 tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır durumda olacağıyla ilgili başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne resmi olarak yapıldı.

20.04.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-15:03) 3. Pist İçin Uçuşa Hazır Başvurusu Yapıldı
İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 18 Haziran 2020 tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır durumda olacağıyla ilgili başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne resmi olarak yapıldı. 3. pistin çalışmaya başlamasıyla beraber iç hat uçuşlarındaki olan taksi sürelerinde neredeyse % 50 oranında bir azalma olacak.

İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmalarında sona gelindi. 18 Haziran’da hizmete girecek 3. bağımsız pistle İstanbul Havalimanı, bu sayıda pistle bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de bir, Avrupa’da Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan sonra iki numara olacak.

İstanbul Havalimanı Terminali’nin doğusunda bulunan 3. pistin çalışmaya başlamasıyla beraber iç hat uçuşlarındaki olan taksi sürelerinde neredeyse % 50 oranında bir azalma olacak. Yapılan simülasyonlara bakıldığında ortalama uçak iniş süresi 15 dakikadan 11 dakikaya inecek, böylece ortalama uçak kalkış süresi de 22 dakikadan 15 dakikaya inmiş olacak.

Hava trafiğinin oldukça fazla olduğu havalimanlarındaki yoğunluğu azaltmayı hedefleyen, ikinci “End-Around Taksi Yolu” da yeni pistle beraber hizmete girecek. Böylece aynı anda iniş-kalkış yapılabilen İstanbul Havaliman’ında, uçakların yerdeki hareketlerinde sınırlama olmayacak.

Diğer iki bağımsız pistlerde olduğu gibi CAT III (kategori 3) olarak hizmet verecek üçüncü pist kullanılmaya başladığında İstanbul Havalimanı'nın, 3 bağımsız pisti ile yedek pistlerle 5 adet operasyonel pisti olacak. Yeni pistle hava trafik kapasitesi saatte 80 uçak kalkış-iniş sayısından en az 120’ye çıkarken, hava yollarının slot esnekliği de artacak. Yeni pistle beraber günlük olarak neredeyse 2 bin 800’den fazla iniş kalkış yapabilecek kapasiteye gelebilecek.

İstanbul Havalimanı 3. pistinin 18 Haziran’da uçuşa hazır duruma geleceğinin altını çizen ve çalışmalarla ilgili  bilgi aktaran İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu; “Havacılık sektörü açısından zorlu bir yıl geçiriyoruz ancak İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk deneyimini en üst noktaya taşımak için zorunlu olan bu arayı fırsat olarak görüyoruz.

Geçtiğimiz birkaç ay yaşadığımız durağanlığı çabuk atlatacağımızı öngörüyoruz. Burada yeni pistimiz de bizi destekleyecektir. 3. pistimizin 18 Haziran 2020 tarihinde uçuşa hazır olacağına dair başvurumuzu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptık. İnşaatın tüm süreçlerinde olduğu gibi bu fazı da zamanında tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.

Operasyon süresince eleştirildiğimiz iç hat taksi sürelerinde çok ciddi azalmalar olacak. Böylece tüm yolcularımız, İstanbul Havalimanı’nda kusursuz bir müşteri deneyimi yaşayacak. Konfor ve zaman tasarrufuyla hizmet kalitesi iddiamızı da zirveye taşıyacağız. Özellikle altını bir kez daha çizmek isterim ki; İstanbul Havalimanı Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımı ve ülkemizin en önemli ekonomik varlığıdır. Ülkemizin gelişmesinde lokomotif güç olacaktır.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal