Coronavirüs Sebebiyle Avrupa'da 59 Milyon İş Riskte

Uluslararası danışmanlık firması McKinsey, coronavirüsün Avrupa ülkelerinde 59 milyon işi riske soktuğunu açıkladı.

20.04.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-14:48) Coronavirüs Sebebiyle Avrupa'da 59 Milyon İş Riskte

Uluslararası danışmanlık firması McKinsey, coronavirüsün Avrupa ülkelerinde 59 milyon işi riske soktuğunu açıkladı.

Farklı firmalara ve kamu kurumlarına danışmanlık hizmeti sunan McKinsey & Company, coronavirüsün Avrupa'da istihdama etkisiyle ilgili çalışmasını açıkladı.

Araştırmada, coronavirüsün bir halk sağlığı krizi olduğu hatırlatılarak, salgına karşı alınan önlemlerin işletmeler ile personeller için ciddi sonuçlar doğurduğunu ve reel ekonomiye zarar verdiği belirtildi. 

Pek çok sektörde ekonomik çalışmanın durma seviyesine gelmesiyle işletmelerin mali sorumluluklarını yapmakta zorluk yaşadıkları ifade edilen araştırmada, belirsizlik sebebiyle birçok firmanın iş gücünde farklılık yapmayı değerlendirdikleri belirtildi.

Coronavirüs sebebiyle Avrupa'da milyonlarca işçinin çalışma sürelerinde azalma, ücretsiz izin ya da işten çıkarmayla karşılaşabileceğine işaret edilen araştırmada, "Covid-19 krizinin Avrupa'da 59 milyon kadar işi tehlikeye soktuğunu tahmin ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bahsedilen rakamın, Avrupa'da toplam istihdamın % 26'sını temsil ettiği ifade edilen araştırmada, salgının önümüzdeki aylarda Avrupa'nın işsizliği neredeyse iki katına çıkarabileceğine dikkat çekildi.

Araştırmada, coronavirüsten en çok etkilenecek sektörler müşteri hizmetleri, gıda, satış, üretim, inşaat ve ofis destek olarak dizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal