3 ilde orman yangını: Alevler geniş bir alana yayıldı

Bingöl’ün Genç ilçesi ile Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Öte yandan Siirt’in Baykan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları için ise birçok ilden destek talep edildi.

15.08.2023-10:08 - (Son Güncelleme: 15.08.2023-17:31)

Türkiye’de yüksek sıcaklıklar sebebiyle orman yangınlarının ortaya çıkması kolaylaşıyor. Alınan son bilgilere göre Bingöl’ün Genç ilçesi ile Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki ormanlık alanda Yangın çıktı. Öte yandan Siirt’in Baykan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları için ise birçok ilden destek talep edildi.

Bingöl’de yangın

Haber7’de yer alan habere göre; Bingöl'ün Genç ilçesi Servi köyü kırsalındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle Yangın çıktı.

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Genç Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

3 ilde orman yangını

Karadan ve havadan yürütülen söndürme çalışmalarına bazı sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar da destek veriyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Malatya’da dağlık alanda yangın

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Ballıkaya Mahallesi'nde kayısı bahçelerinin de bulunduğu dağlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına Büyükşehir, Arguvan ve Hekimhan belediyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince müdahale edildi.

Malatya yangın

Yangında dumandan etkilenen 2 kişi itfaiye personelince sağlık ekiplerine teslim edildi.

Ormanlık alana ve yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Siirt’teki yangın için destek istendi

Alınan bilgilere göre, Baykan ilçesi Ziyaret Beldesi Meşelik Köyü mevkiinde gece saatlerinde henüz nedeni belirlenemeyen yangın çıktı.

Yangını fark eden vatandaşların durumu itfaiyeye bildirmesi üzerine Siirt AFAD ekibi, Orman İşletmesi İtfaiyesi, Siirt Belediyesi İtfaiyesi, Baykan Belediyesi İtfaiyesi, Ziyaret Belde Belediyesi İtfaiyesi, İlçe Jandarma ve Meşelik Köyü Jandarma Karakolu personeli olay yerine sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle yangın büyürken Diyarbakır, Batman ve Şırnak illerinden yangının söndürülmesi için destek istendi.

Adıyaman Deprem Bölgesi Genel Koordinatörü olarak olarak görev yapan AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun, yangının büyümesi üzerine AFAD Kriz Merkezi ile görüşerek Ankara Hava Destekli Yangın Denetim Merkezinden ve Şanlıurfa Yangın Harekat Şube Merkezinden yardım istediklerini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal