Bölgede çamur tsunamisi felaketi: Canlarını son anda kurtardılar

İtalya’nın Alp Dağları’nda yer alan Bardonecchia’da, çamur tsunamisi olarak nitelendirilecek bir doğal afet meydana geldi. Kasabada yaşayan halk, canlarını son arda kurtardı fakat araçlar ve evler çamura bulandı.

15.08.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 15.08.2023-17:31)

İtalya’nın Torino şehrinin yakınlarında bulunan Bardonecchia kasabasında, şiddetli sağanak yağış sonrası suların taşmasıyla birlikte sokaklar adeta çamur nehrine dönüştü. Devasa çamur dalgası şeklinde görüntülenen olaya bölge halkı çamur tsunamisi adını verdi.

Canlarını son anda kurtardılar

Aksam.com.tr'nin Washington Post'tan çevirdiği habere göre, yayınlanan videoda büyük bir çamur tsunamisi kapıları yıkarak etrafı enkaza dönüştürürken görülüyor.

Başka görüntülerde ise kasabadan geçen nehrin de kalın bir çamur duvarı oluşturduğu ve arabaları çamur kapladığı görülüyor.

İtalya

Kurtarma çalışmaları sürüyor

Yetkililer, olaydan zarar gören kayıp beş kişiyi umutsuzca ararken kasabanın bu kişiler dışında olayı can kaybına yol açan kaza olmadan atlattığını açıkladı.

Bölge valisi zararın büyük olduğunu belirtip ulusal hükümetten yardım talep etti. İtfaiye ekiplerinin çamur kayması nedeniyle uzağa sürüklenen bir karavanın altında kalan altı kişiyi kurtarma çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Olayın yaşandığı gün 3 bin nüfuslu kasabanın yerel bir bayram olan St. Hipolito'yu kutlamayı planladığı öğrenildi.

Son aylarda İtalya bu tarz ölümcül sel ve fırtınalarla karşı karşıya kaldı; önemli bir tatil bölgesi olan Emilia-Romagna'da da sel felaketi yaşanmış, 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal