3 Defa Yüksekten Düştü, Suda Bayıldı, Elektrik Çarptı, Kaza Geçirdi, Tüfekle Vuruldu: Hala Yaşıyor

Marmaris’te yaşamını sürdüren Mehmet Övet, bugüne dek üç defa yüksekten düştü, bir defa elektrik akımına kapıldı, trafik kazası geçirdi, pompalı tüfekle vurularak yaralandı ve boğulma tehlikesi atlattı. Plajda eşiyle mısır satan Övet'e arkadaşları, ona 'Kedi gibi 9 canlısın, 2 canın kaldı' diyor.

27.07.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-13:44) 3 Defa Yüksekten Düştü, Suda Bayıldı, Elektrik Çarptı, Kaza Geçirdi, Tüfekle Vuruldu: Hala Yaşıyor

Marmarisli elektronik teknisyeni Mehmet Övet, ölümle ilk defa yedi yaşındayken karşı karşıya geldi. Ailesinin oturduğu 3 katlı apartmanın korkulukları olmayan terasında oyun oynarken, dengesini kaybederek, yedi metre yükseklikten düşen Övet, kaldırıldığı hastanede dört gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Tedaviden sonra hastaneden çıkan Övet, yedş ay sonra bu kez Marmaris Yat Limanı'nda, daldığı denizin 6.5 metre derinliğindeki bir teknenin paletlerine yapışan midye kabuklarının vücudunda kesiklere sebep olması akabinde suda bayıldı. Kanlar içerisinde kalan Övet'in kalbi durdu. Suda boğulmak üzereyken Övet'i, dokuz metre derinliğin altından vatandaşlar çıkardı, duran kalbi doktorların etkili müdahalesi sonucunda çalıştırıldı.

İlkokulu tamamladıktan sonra eğitim hayatı bitti, bir elektrik firmasında çırak olarak çalışan Övet, şansızlıkları orada da yakasını bırakmadı. 1991 senesinde Övet, ustasıyla bir asansörü tamir etmeye çalışırken elektrik akımına kapıldı. Apar topar toprağa yatırılan Övet'in, müdahalede yapılmasına rağmen duran kalbi, doktorların müdahalesi sonucunda tekrar çalıştırıldı. Yeniden yaşama döndürülen Övet, sağlığına kavuşup işinin başına döndüğünde kalfa oldu.

Bu süre zarfında Övet, elektronik hususunda eğitimler alarak, 2000 senesinde, 'Sky elektronik' ismini koyduğu kendi iş yerini açtı. İlkokulda yarım bıraktığı eğitim hayatını dışarıdan bitirmek için çalışmaya başladı. Övet, sempatik tavırları ve işine karşı gösterdiği özenle kısa zaman içerisinde başarı merdivenleri hızla tırmanmaya başladı. Hem çalışıp hem de dışarıdan ortaokul ve lise eğitimini tamamlayan Övet'in başına gelen talihsizlikler tekrar sürdü. Kapalı Çarşı'daki bir apartman içinde çanak anten takmaya çalıştığı esnada dengesini kaybederek dokuz metre yükseklikten beton zemine çakıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar işinin başı geri dönen Övet, 11 ay sonra bu kez Kordon Caddesi'ndeki üç katlı apartmanın terasında çanak anten taktığı sırada, çürümüş korkuluğun kırılmasıyla, düşerek alt kattaki bir iş yerinin tentesine çarpıp, yere düştü. Vücudunda kırıklar oluştu.

VÜCUDUNA 15 DOM DOM KURŞUNU GELDİ

Mehmet Övet, 2008 senesinde de köfte siparişi verdiği işletmenin ustasıyla arasındaki tartışma sonucu Kemeraltı Mahallesi Kaymakamlık Lojmanı önünde pompalı tüfekle vuruldu. Vücuduna 15 dom dom kurşunu denk gelen Övet, ağır bir şekilde yaralandı. 60 gün özel hastanenin yoğun bakımında tedavi aldı. Vücudundaki kurşunlardan onu ameliyatla çıkartıldı. Fakat kasıklarında kalan beş dom dom kurşunu riskli bir yerde olduğu için çıkarılamadı. Övet, bu sebeple ömür boyu kasığındaki kurşunlarla yaşamını sürdürmeye mahkum kaldı.

TRAFİK KAZASI ATLATTI

Övet, en son olarak da 2014 senesinde iş çıkışı evine giderken motosikletine Yeni Datça Yolu Mola Kent noktasında yolcu transfer minibüsünün çarpmasıyla yaralandı. Vücudunun farklı bölgelerinde sekiz kırık, akciğerlerinde iki kesik, beyninde yedi farklı ödem oluşan, bağırsağının 1.5 metrelik kısmı ameliyatla alınan Övet, bu kez 78 gün yoğun bakımda tedavi alıp hayata döndü. Yaşadığı bu yedinci talihsizliğin sonrasında Övet, sağlık kuruluna müracaat ederek % 79 bedensel engelli raporu aldı ve malulen emekli oldu.

'YAŞADIĞIM HER ANA ŞÜKREDERİM'

Bu başından geçen olayları duyanların 'Kedi gibi 9 canlı' demekten kendini alamadığı Mehmet Övet, şu ifaderleri kullandı:

'Soyadım olan Övet, Arapça'da şükretmek anlamına geliyor. Soyadım gibi yaşadığım her ana şükrederim. Marmaris'te herkes beni eski iş yerimin isminden dolayı 'Sky Mehmet' olarak tanır. Malulen emekli olmamdan sonra Marmais Halk Plajı önündeki seyyar tezgahımda eşimle birlikte bardakta mısır satışı yapmaya başladım. Gündüz ben, akşam üzeri ise eşim gelip, tezgahın başına geçer. Ben, eve dönüp, ilaçlarımı alıp, dinlenirim. Saat 22.00 gibi tekrar tezgahımın başına geçer, ekmeğimi kazanmak için çalışırım. Tezgahıma gelen maddi durumu olmayanlardan para almam. Tezgahıma gelip ikram ettiğim şekerleri alan çocuklar ve mısır almak için parası çıkışmayanlardan para almadığım zaman yüzlerindeki tebessümü görmek, onların hayır dualarını almak bana yetiyor.'

Mahalleden arkadaşı tur acentesi işletmecisi Mehmet Deniz ile Burak Yaylalı, sık sık mısır tezgahına giderek Övet ile eski günlerden konuşuyor.

Turizmden ve güncel Marmaris hususlarından söz eden sıkı dostların şaka konusu da 'Sky Mehmet' oluyor. Mehmet Deniz, Övet'in başından geçen bütün kazaları dün gibi anımsadığına işaret ederek, 'Onun sıcak sohbetini, samimiyetini severiz. O nedenle sık aralıklarla yanına gelip mısır yiyip, sohbet ediyoruz. Allah, ona daha uzun ömürler versin. Onu her gördüğümüzde 'Çok şanslısın, Kedi gibi 9 canlısın' diye takılmadan edemiyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal