3 basamaklı en küçük tek doğal sayı kaç?

Matematikte belli başlı konular bulunmaktadır. Çoğunlukla ilk olarak karıştırma yaşanılan sorular arasında ise, tek ve çift sayılı sorular yer almaktadır. Bir sayının tek veya çift olduğunu anlamanın ise bir yolu bulunmaktadır. Tek ve çift sorularının bağlantılı olduğu önemli konulardan bir tanesi'de basamak kavramıdır. Basamak sayılarına göre 1 sayının tek yada çift sayı olmasını anlamak bazen kafa karışıklığı yaratabilir. Peki, 3 basamaklı en küçük tek doğal sayı kaçtır? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

20.05.2022-21:59 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-21:59) 3 basamaklı en küçük tek doğal sayı kaç?

Matematikte belli başlı konular bulunmaktadır. Çoğunlukla ilk olarak karıştırma yaşanılan sorular arasında ise, tek ve çift sayılı sorular yer almaktadır. Bir sayının tek veya çift olduğunu anlamanın ise bir yolu bulunmaktadır. Tek ve çift sorularının bağlantılı olduğu önemli konulardan bir tanesi'de basamak kavramıdır. Basamak sayılarına göre 1 sayının tek yada çift sayı olmasını anlamak bazen kafa karışıklığı yaratabilir. 

Aktif Başlık 3 basamaklı en küçük tek doğal sayı kaç?

3 basamaklı en küçük tek doğal sayı kaçtır?

Sayıların dili olarak tanımlanmış olan matematik, pek çok konu ile ilişkili olarak bilinmektedir. Basamak kavramı ile alakalı sorulara ise, sınavlarda çok sık karşılaşılmaktadır. Basamak kavramında birler, onlar, yüzler şeklinde basamak değerleri bulunmaktadır. Basamak değerlerine bakıldığı zaman bir sayının tek yada çift olduğunu anlamak için son rakamına bakılmalıdır.  Gündelik hayatta ise en çok onluk sistem kullanılmaktadır. Onluk sistemde ise her rakam 1 sayıyı oluşturmaktadır. 0'dan 9'a kadar on adet rakam bulunmaktadır. Bir sayının çift olup olmadığını bu rakamlardan anlaşılabilir. Bu durumda '0,2,4,6,8' rakamları çift sayıyı, '1,3,5,7,9' rakamları ise tek sayıyı temsil etmektedir. Üç basamaklı en küçük sayıyı bulmaya çalışılırken, sayıya verilmiş olan rakamların küçük ve tek sayı olmasına dikkat edilmelidir. 

Üç basamaklı en küçük sayı kaçtır?

Matematik sorularında basamak sayılarına göre tek yada çift sayılar bulunmaktadır.  Bir sayının tek yada çift olduğunu anlamak için son rakamına bakılmalıdır. Üç basamaklı sayılar, 3 rakamdan oluşmaktadır. Üç basamaklı sayılar 100 ile 999 sayılarını kapsamaktadır. Sayıların büyük yada küçük , tek yada çift olmasını anlamak için verilmiş olan rakamların doğru olması gerekmektedir. Kısaca merak edilen en küçük 3 basamaklı sayıda 101 olarak geçmektedir.  Rakamların birbirinden ayrı 3 basamaklı 1 sayının en az olması için yüzler basamağının'da en az olması gerekmektedir. Bu durumda yüzler basamağına 1 rakamı verilmesi uygundur. Onlar basamağında ise 0 seçilmelidir. Bu sayının 1'ler basamağında ise 2 rakamı verilmelidir. Bu durumda birbirinden ayrı 3 basamaklı en küçük sayı 102 olarak karşımıza çıkmış olacaktır.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal