28 Şehirde FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Operasyon

İzmir odaklı 28 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kripto yapılanmasıyla ilgili operasyonda yakalanan 53 şahıstan 21'i tutuklandı.

20.09.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-17:32) 28 Şehirde FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasıyla ilgili yaptığı soruşturma çerçevesinde, ankesörlü ya da büfe telefonlarından örgütün 'mahrem imamları' olarak belirtilen terör örgütü sözde idarecileriyle bir araya geldikleri iddia edilen 48'i muvazzaf 66 zanlıdan 53'ü gözaltına alındı.

Zanlılardan ikisinin işlemleri sağlık sebebiyle başka bir zamana alındı.

İçlerinde muvazzaf astsubayların da yer aldığı zanlılar, karakoldaki işlemlerinin akabinden adliye gönderildi.

22 şahıs adli kontrol koşuluyla özgür bırakıldı.

Zanlılardan sekizi ifadelerinin akabinden özdür kaldı. Öteki şüphelilerde 21'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılandı, 22'si adli kontrol koşuluyla özgür bırakıldı.

Diğer taraftan Foça İlçe Jandarma Komutanı olarak görev üstlenen Yüzbaşı Ç.E'nin de tutuklananların içinde olduğu belirtildi.

Zanlılardan ikisinin yurt dışında olduğu ifade edilirken, öteki sanıkları bulmak için operasyonların devam ettiği kaydedildi.

OLAY

18 Eylül tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 24'ü Jandarma, 19'u Kara Kuvvetleri, 18'i Hava Kuvvetleri, 3'ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve ikisi Sahil Güvenlik üyesi astsubay oldukları, 48'inin hala göreve devam ettiği öğrenilen 66 şahıs ile ilgili yakalama kararı alınmış ve 55 şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal