26 Temmuz hava durumu nasıl olacak? Plan yapmadan önce bu haberi okuyun! Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 26 Temmuz 2022 Salı günü için hava tahmin raporu yayımlandı. İşte hava durumu tahmin raporu…

26.07.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-09:42)

Meteoroloji hava durumu tahminleri dışarı çıkacak vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Haftanın ikinci gününde Orta ve Doğu Karadeniz’de bulutlar yoğunlaşıyor. Yerel olarak Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışlar da görülebilir. Yurdun kalanında hava parçalı ve az bulutlu. 

Denizlerde rüzgar Marmara, Orta ve Kuzey Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarda ise orta kuvvet ve altında rüzgarın esmesi bekleniyor.


Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, 27 Temmuz Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Söz konusu periyotta günün en yüksek hava sıcaklığının Şanlıurfa'da 40-43 ve Diyarbakır'da 40-42 dereceler civarında olması bekleniyor.

Hava durumu nasıl olacak?

Marmara Bölgesi

Hava az bulutlu, güneş görülüyor. Sıcaklık ise bölge genelinde 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor.

Ege Bölgesi

Gökyüzü bol güneşli. Sıcaklık iç kesimlerde 30 derecelerde, kıyıda ise 36-38 derecelere kadar çıkıyor. Çarşamba günü Denizli’de 40 derece sıcaklık görülmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi 

Bol güneşli ve sıcak havalara devam ediyor. Antalya dolaylarında sıcaklık tekrar 40 derecelere ulaştı. Mersin’de 34, Adana’da ise 36 derecelik sıcaklık ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesi

Hava az bulutlu. Sıcaklık Ankara’da 31, Eskişehir ve Kayseri’de 30, Sivas’ta 27 derece ölçülüyor. Çarşamba günü sıcaklıkların birkaç derece daha yükselmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Bulutlar yoğunlaşıyor. Yerel olarak sağanak yağışlar da görülebilir. Sıcaklık ise bölge genelinde 25 ile 27 derece arasında ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi 

Kuzey kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanaklar görülüyor. Bölgenin kalanında ise hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık ise Kars ve Erzurum’da 28-29, Malatya’da 33 derece.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Gökyüzü bol güneşli. Sıcaklıklar da yüksek seyretmeye devam ediyor. Gaziantep’te 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 derecelik sıcaklık var. Sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal