25 Temmuz hava nasıl olacak? Plan yapmadan önce bu haberi okuyun! Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü için hava tahmin raporu yayımlandı. İşte hava durumu tahmin raporu…

25.07.2022-08:47 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-08:47)

Hava durumu tahminleri tatil planı yapmak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Türkiye'de sıcak hava etkisini sürdürmeye devam ederken bazı illerde ise yağışlı hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı ve Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde de artacağı bilgisi yer aldı.

Bu akşam saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin, yarın öğle saatlerinden itibaren Van'ın doğu kesimleri ile zamanla Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde rüzgar Marmara’nın Karadeniz kıyıları, Orta Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarda ise orta kuvvet ve altında rüzgarın esmesi bekleniyor.

Bölge bölge hava durumu

Bölge bölge hava durumu

Marmara Bölgesi

Hava az bulutlu ve güneşli. Sıcaklık Edirne dolaylarında 37 derece, diğer kentlerde ise 33 ile 35 derece arasında ölçülüyor.

Ege Bölgesi

Güneş bolca görülüyor. Sıcaklık iç kesimlerde 30 derece ölçülüyor, kıyıda ise 39 dereceye kadar çıkıyor. Sıcak çarpmalarına karşı tedbirli olunmalı.

Akdeniz Bölgesi 

Bol güneşli. Sıcaklık Antalya dolaylarında en yüksek 39-40 derecelerde ölçülüyor. Mersin’de 34, Adana’da ise 38 derecelik sıcaklık var.

İç Anadolu Bölgesi

Hava az bulutlu. Sıcaklık Sivas dolaylarında 26 derecelerde ölçülüyor, diğer kentlerde ise 30-32 derecelere çıkıyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı kesimlerinde gökyüzü az bulutlu. Bölgenin kalanında ise hava bulutlu ve yerel yağışlı. Sıcaklık mevsim normallerinin altında seyrediyor. Bolu ve Samsun’da 28, Gümüşhane ve Trabzon’da 24 derece ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık ise Kars ve Erzurum’da 25, bölgenin kalanında ise 30-31 derecelerde.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneşli ve sıcak havalar devam ediyor. Sıcaklık bölgede en yüksek 35 ile 37 derece arasında ölçülüyor. Salı günü ise Diyarbakır-Şanlıurfa dolaylarında 2-3 derece yükselmesi bekleniyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal