23 Nisan'da ulaşım ücretsiz! Bakan Uraloğlu'nun açıklamasıyla raylı sistemler ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Bakan Uraloğlu, bayramın coşkusunu ve birlikte kutlama ruhunu pekiştirmek amacıyla, belirli raylı sistemlerde ücretsiz ulaşımın sağlanacağını açıkladı.

22.04.2024-15:04 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-17:08) 23 Nisan'da ulaşım ücretsiz! Bakan Uraloğlu'nun açıklamasıyla raylı sistemler ücretsiz olacak

Bakan Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, 23 Nisan'da Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy hattı ve İzmir'de İZBAN raylı sistemleri vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Bu uygulama ile vatandaşlar, bayram coşkusunu raylı sistemlerle seyahat ederek daha da keyifli bir şekilde kutlama fırsatı bulacak. Bakan Uraloğlu'nun bu kararı, vatandaşların bayramı daha rahat ve ekonomik bir şekilde geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla alındı. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve aileleriyle bayramı birlikte geçirmek isteyen vatandaşlar için bu uygulamanın büyük bir kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

Bu tür uygulamaların, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini teşvik ettiği ve şehirlerarası trafiğin yoğunluğunu azalttığı da biliniyor. Ayrıca, toplu taşıma araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte çevre dostu ulaşım yöntemlerinin tercih edilmesi ve karbon salınımının azaltılması gibi olumlu etkilerin de ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Bu tür ücretsiz ulaşım uygulamaları, özellikle ulusal bayramlar, özel günler ve tatil dönemlerinde sıkça yapılmakta. Bakan Uraloğlu'nun bu açıklamasıyla birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın daha da coşkulu ve kutlamalarla dolu geçmesi bekleniyor.


Bakan Uraloğlu: İzmir, Ankara ve İstanbul'da bayramda ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 4 Nisan tarihli karar doğrultusunda, Ankara ve İstanbul'da bayram boyunca toplu ulaşım araçlarında taşıma hizmetinin ücretsiz olacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda vatandaşların bayramı daha rahat ve ekonomik bir şekilde geçirmeleri için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Bu uygulamanın, Ankara ve İstanbul'da yaşayan vatandaşların bayram coşkusunu toplu taşıma araçlarıyla daha keyifli bir şekilde yaşamalarını sağlayacağını ifade etti.

Uraloğlu, ücretsiz hatlara dair yaptığı açıklamada  şu açıklamada bulundu:

"Dünyada örneği olmayan bir bayram olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için Ankara' da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ile İzmir' de İZBAN ücretsiz hizmet verecektir"


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal