Geçici işçiler patır patır daimî işe geçiyor! İŞKUR’dan müjde duyuruldu

Geçici istihdam eden TYP çalışanlarına özel harika müjde verildi. Geçici personelin daimî kadroya geçiş için start verildi. İşte detaylar…

22.04.2024-14:06 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-14:06) Geçici işçiler patır patır daimî işe geçiyor! İŞKUR’dan müjde duyuruldu

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında yapılacak olan yeni ortak çalışmalarla birlikte TYP kapsamında çalışma sürdüren geçici personel süreçleri tekrardan düzenlemeye alınacak. Yapılacak olan düzenlemeyle beraber TYP de çalışan vatandaşlar uzun vadeli ve daha güvenceli bir istihdam seçeneğiyle karşı karşıya kalacaklar. Geçici olarak istihdam eden TYP çalışanları, daimî kadroya geçme şansı yakalayacak. Bu defa TYP çalışanlarının yüzünü güldürecek haber son dakika olarak duyuruldu. 

Geçici işçiler daimî kadroya dahil olacak

Yapılan son dakika açıklaması ile TYP de geçici işçi kadrosunda olan vatandaşlar için harika bir haber duyuruldu. Yeni haber sayesinde TYP doğrultusunda aktif olarak çalışma gerçekleştiren vatandaşlar daimî kadroya dahil olabilecek. Bu doğrultuda çalışan geçici personellerin yeni açıklamayla daimî kadroya dahil edilmesi sayesinde; personellerin güvencesi arttırılacak sosyal ve ekonomik hayatlarında daha sağlam bir zemin oluşturulmasına alan tanınacak.

Geçici işçiler patır patır daimî işe geçiyor! İŞKUR’dan müjde duyuruldu

İŞKUR’dan daimî kadro hazır olacak

TYP'de geçici işçi kadrosunda çalışmaya devam eden personeller, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında daimi kadroya geçiş yapabilecek. Bu 2 bakanlık doğrultusunda TYP ile aktif olarak çalışma gerçekleştiren personeller uzun soluklu daimi işine kavuşabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal