23 Nisan'da Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Toplu taşıma araçlarının 23 Nisan'da çalışıp çalışmadığı ve ücretsiz olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 23 Nisan’da toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan'da otobüs minibüs metro çalışıyor mu?

22.04.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-10:55) 23 Nisan'da Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının sonrasında Maltepe miting alanında dini ve milli bayramlarda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıklaması gözlerin bugüne çevrilmesine sebebiyet vermekte. Bu yüzden birçok vatandaş sokağa çıkma yasağının geldiği 23 Nisan gününde toplu taşımanın çalışıp çalışmadığını ve ücretsiz olup olmadığını merak ediyor.

23 NİSAN'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

23 Nisan'da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı yönünde herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı. Tüm toplu taşıma araçlarına normal ücretler ödenmeye devam edecektir.

23 Nisan'da toplu taşıma araçları yani otobüsler, minibüsler, metro ve metrobüsler ise sokağa çıkma yasaklarında olduğu gibi aynı sistemde çalışmaya devam edecek.

23 NİSAN'IN ÖNEMİ NEDİR?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı ile birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesi ile oluştu. 1980 darbesi döneminde Millî Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ismini verdi.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, ardından 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlama amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amaçlı başlatılmıştı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası bir platforma taşımıştır. Günümüzde bayrama birçok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca 1933 tarihinde Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi geleneği halen devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal