Hafta İçi Akşam Yasağı Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Nisan tarihinde yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada hafta içi akşam yasağının saatlerinde düzenlemeye gidildiğini söyledi. Peki, Hafta içi akşam yasağı ne zaman? Hafta sonu yasak saatleri sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler nedir?

21.04.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-16:34) Hafta İçi Akşam Yasağı Ne Zaman?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı, cuma gününe doğru ülke gündemi içerisinde öne çıkan konulardan birisi oldu. Alınan son karara göre, hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) sokağa çıkma yasağı 19.00-­05.00 saatleri arasında uygulanacak. Hafta sonunda ise sokağa çıkma yasağı cuma akşamı 19.00'da başlayıp pazartesi günü saat 05.00'da bitecek.

HAFTA İÇİ AKŞAM YASAĞI NE ZAMAN?

13 Nisan tarihinde gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklanan 15 günlük kısmi kapanma kararının içerisinde hafta içi akşam yasağı da yer alıyor. Daha önceki dönemlerde saat 21.00’da uygulanmaya başlanan akşam sokağa çıkma yasağı saatleri İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile değiştirildi.

Türkiye'de Koronavirüs vakalarında 3. pik yaşanmaya devam ediliyor. Nüfusa göre 100 binde vaka sayısına göre, renklere bölünen Türkiye haritasında artık mavi il sayısı ne yazık ki sıfır. Vakalarda görülen rekor sayılar yeni sert önlemlerin alınması gereğini vakaların artışı ile getirdi.

12 Nisan’da gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının tavsiyelerinin dikkate alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yeni tedbirlerin başlaması için imza atıldı.

Bu kapsam içerisinde daha önce saat 21.00’de başlayan akşam sokağa çıkma yasağının saati belirlenen saatten daha da geriye çekildi ve yasağın başlama saatinin ise 19.00 olduğu ifade edildi.

Akşam 19.00’da başlayan sokağa çıkış yasağı sabah saat 05.00’da ise son buluyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Kısmi kapanma kararları doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları da vardı. Cuma akşamı saat 19.00’da başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasağı Pazartesi günü sabah saat 05.00’e kadar devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günlerinde

65 yaş üstü ve 18 yaş altında olanlardan oluşan grup hariç, vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını almak için ikamet ettikleri yere en yakın bakkal, manav, market, kasap ve kuruyemişçilere gidebilme izinlerine sahip.

Diğer yandan online satış yapan bakkal, manav, market, kasap ve kuruyemişçiler ise belirtilen saatler içinde evlere/adrese servis hizmetinde bulunabilecek.

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Sokağa çıkma kısıtlamasının saatlerinin değişmesiyle birlikte, marketlerin açılış kapanış saatlerinde de değişikliğe gidildi.

Bu kapsamda marketler hafta içi saat 10.00’da açılıyor ve akşam 18.00’de kapanıyor. Hafta sonu ise saat 10’da açılan marketler saat 17.00’ye kadar hizmette bulunmaya devam edebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal