2024’te evim olsun diyenlere E – Devlet’ten destek başvuru ekranı açıldı! Ev isteyenlere hibe verilecek

2024’te ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar özel hibe desteği verileceği açıklandı. E - Devlet üzerinden yapılacak başvurular sayesinde prefabrik ev yardımı başvurularının tüm detayları belli oldu.

22.03.2024-15:24 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-15:24) 2024’te evim olsun diyenlere E – Devlet’ten destek başvuru ekranı açıldı! Ev isteyenlere hibe verilecek

2024 yılında ev sahibi olarak girmek istiyorum diyen vatandaşlara müjdeli haber verildi. konut kredisi devri artık geride kaldı! E - Devlet üzerinden başvuru yapılarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev yardımından faydalanabilecek. Düşük gelirli vatandaşlara özel olarak başlatılmış olan prefabrik ev desteği kampanyasından yararlanmak isteyenlerin yalnızca tek bir işlem yapmaları gerekiyor. E  - Devlet’e TC kimlik no ve şifreleri ile giren vatandaşlar; prefabrik ev yardımı başvurusunda anında yapabilir. Onay aldıktan sonra kriterlere taşıyorsa gerekli şartlarda prefabrik ev yardımına sahip olabilir.

2024’te evim olsun diyenlere E – Devlet’ten destek başvuru ekranı açıldı! Ev isteyenlere hibe verilecek

Prefabrik ev yardımından kimler faydalanabilir?

E - Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek olan prefabrik ev yardımından yararlanabilmek için vatandaşların belirli koşulları karşılıyor olması gerekiyor. İşte prefabrik ev yardımından faydalanabilecek vatandaşlar:

  • Asker ailesi
  • İşsizler
  • Afetzedeler
  • Düzenli gelire sahip olmayanlar 
  • Dul kadınlar
  • Şehit ve gazi yakınları
  • Yoksulluk sınırı altında yaşayan kimseler
  • Engelliler 
  • Kronik hastalık sahipleri 
  • 65 yaş üstünde geliri olmayan vatandaşlar

2024’te evim olsun diyenlere E – Devlet’ten destek başvuru ekranı açıldı! Ev isteyenlere hibe verilecek

Prefabrik ev yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar sunulan ek şartları da karşılamak durumunda. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması, muhtaçlık sınırının altında olması ve evin inşa edilecek olan arsaya sahip olması ek şartlar arasında yer alıyor. Bu şartları taşıyan vatandaşlara; prefabrik ev yardımı için 150.000 TL nakit ödeme yapılıyor.

E - Devlet üzerinden kolaylıkla prefabrik başvurusu yapılabiliyor

Prefabrik ev başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar E – Devlet platformu üzerinden kolaylıkla başvurularını tamamlayabilirler. TC kimlik numarası ve E – Devlet şifresiyle portala giriş sağlayan vatandaşlar ilgili sekmeden prefabrik ev yardımı için ön başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurduktan sonra başvurusunu iletiliyor. Daha sonra değerlendirmeye alınarak olumlu ya da olumsuz şekilde dönüş yapılıyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal