2024 enerji sektöründe yeni keşiflere kapı aralıyor: Karadeniz'de aramalar başlıyor!

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl enerji sektöründe yeni keşiflerin beklendiğini açıkladı. Karadeniz bölgesindeki önemli üç lokasyonda 2024 içinde arama yapılacağını belirten Bayraktar, petrol ve doğal gaz keşiflerinin yanı sıra enerji bağımsızlığı, nükleer enerji ve yerel seçimler gibi birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

13.03.2024-14:47 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-14:47) 2024 enerji sektöründe yeni keşiflere kapı aralıyor: Karadeniz'de aramalar başlıyor!

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ülkede enerji sektöründe önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, Karadeniz bölgesindeki üç önemli lokasyonda 2024 içinde enerji araştırmalarının yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda gerçekleştirilecek petrol ve doğal gaz keşiflerinin yanı sıra, enerji bağımsızlığı, nükleer enerji ve yerel seçimler gibi konularda da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bayraktar, enerji sektöründeki dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla öz kaynak aramalarının artırılması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelik adımların atılacağını ifade etti. Ayrıca, enerji alanındaki yerel ve ulusal projelerin destekleneceğini belirterek şu açıklamada bulundu:

"Petrolü, doğal gazı, kömürü aramamız lazım. Madenleriniz varsa, altın varsa, bakır varsa, çinko varsa bunları arayıp bulup üretmemiz lazım. Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu 2053 vizyonunda, hedeflerden bir tanesi Türkiye'nin enerjide dışı bağımlılığını bitirmek. Bu o kadar büyük bir hedef ki bu Türkiye'nin çehresini, hepimizin geleceğini etkileyecek. Onun için bizim gecemiz gündüzümüz, bütün motivasyonumuz Türkiye'nin mutlaka dışa bağımlılığını kırmak. 2024'te Gabar'da ümitli olduğumuz, Hakkari'de ümitli olduğumuz arama sondajımız olacak. Karadeniz'de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız. İnşallah bunların hepsinden ama mutlaka inanıyoruz ki bunlardan biz yeni keşif açıklayacağız."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2020 yılında Sakarya Gaz Sahası'nda gerçekleşen Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin ardından, söz konusu sahadan elde edilen doğal gaz miktarının etkileyici olduğunu belirtti. Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan elde edilen doğal gazın 1,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacına denk geldiğini ve 3,5 milyon metreküp doğal gazın tüketildiğini açıkladı.

Türkiye nükleer lige girecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Mersin Akkuyu'da devam eden nükleer santral inşaatının Türkiye'nin enerji portföyüne önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Şu anda inşaatı devam eden 4 reaktörle, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'unu sıfır emisyonla karşılamayı hedeflediklerini ifade etti. Bu büyük proje sayesinde Türkiye'nin nükleer enerji sektöründe önemli bir konuma geleceğini vurgulayan Bayraktar, önümüzdeki 4-5 yıl içinde tamamını devreye alacakları bu projenin Türkiye'yi nükleer enerji ligine sokacak önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Ayrıca Bayraktar, İstanbul'un belediyecilik anlayışına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu süreçte ve AK Parti belediyeciliği döneminde İstanbul'un altyapısının geliştiğini ve projelerle büyüdüğünü ifade etti. Ancak Bayraktar, son beş yılda bu gelişimin durduğunu ve yeni projelerin ortaya konulmadığını belirterek, İstanbul'un daha çevreci, sosyal ve yaşanabilir bir şehir olması için belediye seçimlerini önemsediklerini dile getirdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal