15 - 60 yaş arası olanlar dikkat! İŞKUR’DAN 2 gün içerisinde hesabınıza 850 TL yatırılacak

15 - 60 yaş arası olan vatandaşlara müjdeli haber İŞKUR tarafından verildi. Mesleki edindirme programı ile hayata geçirilecek yeni bir proje doğrultusunda; deneyim kazanmak isteyenler ve iş arayanlar hem bu kurslara dahil olup iş öğrenecek hem de maddi destek imkanından yararlanabilecek.

13.03.2024-14:26 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-14:26) 15 - 60 yaş arası olanlar dikkat! İŞKUR’DAN 2 gün içerisinde hesabınıza 850 TL yatırılacak

Türkiye İş Kurumu’ndan iş ve deneyim sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber verildi. Kapsamlı geniş bir eğitimin söz konusu olacağı bu programdan 81 ildeki tüm çalışmak isteyen vatandaşları kapsıyor. 81 ilde il ilçe fark etmeksizin bu programa katılım sağlamak isteyen vatandaşlar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, İŞKUR’un E - Şube platformu ve hizmet merkezleri aracılığıyla kolaylıkla erişim sağlayabilecekler. İş deneyimine sahip olmayan gençlere gönüllü olarak sunulan bu fırsat, 15 - 60 yaş arası olan tüm vatandaşlar için geçerli olacak. Hem gençler bu program sayesinde mesleki beceriler kazanacak hem de program dahilinde ödeme sahibi olabilecekler.

İŞKUR’dan hem eğitim programı sağlanacak hem de maddi destek

İŞKUR tarafından özellikle iş sahibi olmak isyan gençlere yönelik mesleki edindirme programına imza atıldı. Bu program doğrultusunda 15 yaşından 60 yaşına kadar tüm vatandaşlar iş için eğitim alarak meslek edinebilecek. Programa katılım sağlayan vatandaşların eğitim giderleri de program doğrultusunda karşılanacak. Buna ek olarak günlük olarak cep harçlığı ödenecek. Meslek edindirme programını başarıyla tamamlayan vatandaşlar için ise İŞKUR üzerinden istihdam garanti edilecek. Sanayi sektörü için düzenlenen istihdam garantili meslek eğitim kurslarına katılım sağlayacak olan vatandaşlara günlük 425 TL, geleneksel meslekler için düzenlenecek olan meslek eğitim kurslarına katılım sağlayanlara günlük 261 TL ödeme yapılacak. Son olarak istihdam garantisiz meslek eğitim kurslarına katılım sağlayan vatandaşları ise günlük olarak 196 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan bu ödemelerin yanı sıra genel sağlık sigortası, meslek hastalığı ve iş kazası sigortası primleri de İŞKUR tarafından eksiksiz şekilde karşılanacak.

İşkur meslek edindirme kursları

İŞKUR meslek edindirme kursunun başvuru koşulları neler?

İŞKUR tarafından meslek eğitim kurslarına katılım sağlamak isteyen vatandaşların belirli şartlarını yerine getiriyor olması gerekiyor. İlk olarak İŞKUR’a kayıtlı bir işsiz olmak, 15 yaşına girmiş olmak ve mesleğin getirmiş olduğu özel şartları sağlıyor olması kriterler arasında yer alıyor. İŞKUR tarafından sunulacak olan bu kurslar haftada en az 30 saat en fazla ise 40 saatlik bir programla veriliyor. En fazla sürecek kurs zamanı ise 160 gün olarak belirlendi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal