Bu hafta ve önümüzdeki hafta destekler tek tek hesaplara iletilecek! Bakanlık'tan haber bekleyenlere müjde

Mart ayının ortalarında gelmişken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren destek ödemelerine yönelik araştırmalar hız kesmeden devam ediliyor. Peki destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

13.03.2024-13:37 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-13:40) Bu hafta ve önümüzdeki hafta destekler tek tek hesaplara iletilecek! Bakanlık'tan haber bekleyenlere müjde

Mart ayına girilmesiyle birlikte; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin Ne Zaman yatırılacağı konusu büyük bir merakla araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta pazar günü içerisinde aile destek ödemeleri vatandaşların hesaplarına tek tek iletilmişti. Aile destek paketi ödemelerinin eksiksiz şekilde yapılmasından sonra ise gözler evde bakım maaşlarının ne zaman yatırılacağını yönelik araştırmalara yöneldi. Ekonomik ve sosyal olarak destek ödemesi bekleyen vatandaşların evde bakım maaşları için henüz net bir tarih verilmese de; bu hafta ya da en fazla önümüzdeki hafta destek ödemelerinin yapılacağı konuşuluyor.

 Mart 2024 evde bakım maaşı

Mart 2024 evde bakım yardımı ne zaman ödenecek?

Ocak ayı itibariyle asgari ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları tek tek açıklanmıştı. Buna ek olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım destek ödemelerine yönelik de zamlı ödemelerin detayları açıklandı. Yapılan zamla birlikte 7.608 TL seviyesine yükselmiş olan evde bakım maaşının ilk zamlı ücreti Şubat ayı içerisinde yatmıştı. Vatandaşlar Mart ayı itibariyle ikinci zamlı evde bakım maaşı ödemelerini alacak. Geçen aylara oranla bakıldığı zaman 15 Mart 2024 tarihinden itibaren zamlı evde bakım maaş ödemelerinin yatırılacağı tahmin edilenler arasında. 

Evde bakım yardımını ek olarak SED yardımlarının da bu ay içerisinde 5.330 TL olarak yatırılacağı konuşuluyor. 15 Mart 2024 tarihinden itibaren SED yardımlarının da tek tek hesaplara yatırılması bekleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal