2023 YKS başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? YKS başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

ÖSYM’nin dün YKS başvuru kılavuzunu yayımlamasıyla beraber milyonlarca öğrenci için YKS başvuru maratonu resmen başladı. YKS başvuruları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2023 YKS başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? YKS başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar? İşte soruların yanıtları...

09.03.2023-17:37 - (Son Güncelleme: 09.03.2023-17:37) 2023 YKS başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? YKS başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci, dün yayımlanan kılavuz ile beraber resmen başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerdeki öğrencilerin ücretsiz olarak başvurabileceği YKS 2023 başvuruları hakkında daha fazla detaya ulaşmak isteyenler internet yardımıyla bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Peki 2023 YKS başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? YKS başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

2023 YKS başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek?

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan takvime göre YKS başvuru işlemleri 8 Mart 2023 Çarşamba ile 23 Mart 2023 Perşembe tarihleri arasında yapılabilecek. Öğrencilerin işlemlerini son güne bırakmaması gerektiğini hatırlatan ÖSYM, ücret ödeme tarihi olarak 24 Mart 2023’ü son gün olarak belirledi. Bu tarihten sonra yapılan ödemeler geçerli olmayacak.

YKS başvuru kılavuzuna göre YKS geç başvuru tarihleri 27 Mart - 3 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru sınav ücretinin ödenmesi için ise son tarih olarak 3 Nisan gösterildi.

YKS Başvuru

YKS başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Üniversite sınavı başvuruları, ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sınav başvurularını yapabilecek.

2023-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

Sadece TYT’ye girecek adaylar 115,00 TL,

TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230,00 TL,

TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracaklardır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal