2023 vergi borcu yapılandırma ne zaman başlıyor? Vergi affı yapılandırma Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Dün Meclis’ten geçen vergi borcu yapılandırma düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz yürürlüğe girmesi bekleniyor. Peki 2023 vergi borcu yapılandırma ne zaman başlıyor? Vergi affı yapılandırma Resmi Gazete’de yayımlandı mı? Soruların yanıtı haberimizde...

11.03.2023-11:06 - (Son Güncelleme: 11.03.2023-17:18) 2023 vergi borcu yapılandırma ne zaman başlıyor? Vergi affı yapılandırma Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarına borçları olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi borcu yapılandırma düzenlemesi dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasa teklifinin resmiyet kazanması için geride sadece Resmi Gazete’de yayımlanması kaldı. Peki 2023 vergi borcu yapılandırma ne zaman başlıyor? Vergi affı yapılandırma Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Vergi affı yapılandırma Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Vergi borcu yapılandırma düzenlemesi henüz Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Milyonları ilgilendiren teklifin bir kaç gün içerisinde yayımlanacağı tahmin ediliyor. 

Vergi Borcu Yapılandırma

2023 vergi borcu yapılandırma ne zaman başlıyor? 

Yasa, Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz yürürlüğe girecek. Yasayla beraber 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin olup yapılandırma son başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezaları da yapılandırılacak. 31 Aralık 2022 ve önceki dönemlere ilişkin olup yapılandırmaya son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmak kaydıyla ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar tahakkuk edecek SGK alacakları yapılandırma kapsamında olacak. Yasayla; yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak isteyenler, 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvuracak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal