YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 2023 seçmen kağıdı ne zaman gelir? 2023 YSK E-Devlet seçmen kaydı sorgulama

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşeceği resmiyet kazanan seçimler öncesinde vatandaşlar seçmen kayıtları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 2023 seçmen kağıdı ne zaman gelir? İşte 2023 YSK E-Devlet seçmen kaydı sorgulama...

11.03.2023-10:57 - (Son Güncelleme: 11.03.2023-10:57) YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 2023 seçmen kağıdı ne zaman gelir? 2023 YSK E-Devlet seçmen kaydı sorgulama

Türkiye’nin merakla beklediği 2023 seçimleri için geri sayım başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs 2023 tarihi olarak resmen duyurmasının ardından vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama işlemleri konusundaki araştırmalarını sıklaştırdı. Peki YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 2023 seçmen kağıdı ne zaman gelir?

YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

14 Mayıs’ta yapılacak olan 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri için tarih kesinleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı. Seçimler için seçmen sorgulama işlemini yapacak vatandaşların 2 seçeneği bulunuyor. Seçmen kaydı YSK sitesi üzerinden ya da e-Devlet’ten sorgulanabiliyor.

Seçmen Kaydı Sorgulama

e-Devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulamak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” yazın. Gelen ekran üzerinden 'Kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor.

2023 seçmen kağıdı ne zaman gelir? 

2023 seçimleri için vatandaşlara gönderilecek seçmen kağıtlarının seçim tarihine 1-2 hafta kala adreslere gönderilmesi bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal