2023 genel af çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 7. yargı paketinde neler var? 2023 7. yargı paketi maddeleri

Genel affın çıkıp çıkmayacağı konusu gündemi meşgul eden maddeler arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı öncülüğünde devam eden 7. yargı paketinin detaylarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2023 genel af çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 7. yargı paketinde neler var? İşte 2023 7. yargı paketi maddeleri...

03.02.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 03.02.2023-12:36) 2023 genel af çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 7. yargı paketinde neler var? 2023 7. yargı paketi maddeleri

Adalet Bakanlığı tarafından devam eden 7. yargı paketi çalışmaları konusundaki son gelişmeleri merak eden  vatandaşlar, konu hakkında Bakan Bekir Bozdağ’ın yapacağı son dakika açıklamalarını dikkatle takip ediyor. Paketin taslak metinin tamamlanması için geri sayım sürerken, paketin detaylarını öğrenmek isteyenler ise soluğu internette aldı. Peki 2023 genel af çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 7. yargı paketinde neler var?

2023 genel af çıkacak mı, ne zaman çıkacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı son açıklamaya göre, hazırlıkları devam eden 7. yargı paketi içerisinde af hakkında herhangi bir madde yer almayacak.

Yargı paketinin taslak metninin tamamlanmasının ardından Meclis’e getirilmesi planlanıyor. Bakan Bozdağ paketin detaylarını önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda sunum şeklinde anlatacak.

Genel Af

7.yargı paketinde neler var?

Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğü 7. yargı paketinde yer alan maddeler şu şekilde:

- Konutlarda çat kapı haciz kalkacak

- Bağımlılık yapma özelliği fazla olan sentetik uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik cezai yaptırımların daha caydırıcı hale getirilmesi amacıyla, sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri uyuşturucu madde olarak kabul edilerek, bunlar da ceza dahiline alınıyor. Böylelikle anılan maddelerin imal ve ticareti suçunun cezasının alt sınırı, 10 yıldan 15 yıl hapis cezasına çıkarılıyor.

- Arabuluculukla ilgili yeni düzenlemeler

- Kanun yoluna başvuru süreleri düzenlenecek

- Göçmen kaçaklığı cezaları artacak

- Geçici maddeyle, halen Anayasa Mahkemesi önünde derdest bulunan uzun yargılamadan kaynaklı bireysel başvuruların, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonuna aktarılabilmesi ve bu Komisyon tarafından incelenerek bir an evvel çözüme kavuşturulmasına yönelik düzenleme yapılmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal