2023 Black Friday ne zaman başlayacak? Black Friday nedir, ne zaman ortaya çıktı? 2023 Black Friday indirimleri ve tarihi

Yılın en büyük indirim etkinliği olarak bilinen Black Friday’in ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Türkçe anlamı ‘Kara Cuma’ olan Black Friday zamanında dünya genelinde çok sayıda mağaza ve e-ticaret platformu ürünlerini büyük indirimlerle satışa sunuyor. Peki 2023 Black Friday ne zaman başlayacak? Black Friday nedir, ne zaman ortaya çıktı? İşte 2023 Black Friday indirimleri ve tarihi…

10.11.2023-17:25 - (Son Güncelleme: 10.11.2023-17:25)

2023 Black Friday indirimleri ve tarihi Kasım ayına girilmesiyle beraber arama motorlarında sıkça sorgulanmaya başladı. Her yıl Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen Black Friday etkinliği kapsamında çok sayıda mağaza ve e-ticaret sitesi etkinliğe özel indirimlerle tüketici karşısına çıkıyor. Yılda sadece bir kez gerçekleştirilen Black Friday’in Ne Zaman başlayacağı internet üzerinden araştırılıyor. Peki 2023 Black Friday ne zaman başlayacak? Black Friday Nedir, ne zaman ortaya çıktı? 

2023 Black Friday ne zaman başlayacak?

Black Friday (Kara Cuma) etkinliği, bu yıl 24 Kasım 2023 tarihine denk geliyor. Normalde bir gün süren Black Friday indirimleri, yaşanan yoğunluk sebebiyle mağazadan mağazaya değişecek şekilde birkaç güne yayılabiliyor. 

Black Friday 2023

Black Friday nedir, ne zaman ortaya çıktı?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma gününe denir. Gün 1952'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Kanada ve İngiltere'de de Black Friday günü vardır ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal