Atatürk’ün en sevdiği yemekler hangileriydi? Mustafa Kemal Atatürk sevdiği yemekler nelerdi? Atatürk’ün sevdiği yemekler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda etmesinin üzerinden 85 yıl geçti. Özlem ve saygıyla anılan Atatürk’ün en sevdiği yemekler pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki Atatürk’ün en sevdiği yemekler hangileriydi? Mustafa Kemal Atatürk sevdiği yemekler nelerdi? İşte Atatürk’ün sevdiği yemekler…

10.11.2023-17:02 - (Son Güncelleme: 10.11.2023-17:02)

Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği yemekler merak edilen konular arasında yer alıyor. Tam 85 yıl önce arkasında büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin mirasını bırakarak ebediyete giden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı boyunca yediği ve sevdiği yemek türleri birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Atatürk’ün en sevdiği yemekler hangileriydi? Mustafa Kemal Atatürk sevdiği yemekler nelerdi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği yemekler nelerdi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği yemeğin kendi deyimiyle yağlı fasülye (kuru fasülye) olduğu bilinmektedir. Bu nedenle aşçıları Ulu Önder için sürekli olarak kuru fasülyeyi yemek menüsü içerisinde tutardı. 

Mustafa Kemal Atatürk Sevdiği Yemekler

Öte yandan Atatürk karnıyarık ve etli bamya gibi yemekleri de severek tüketirdi. Kuru Fasulye'nin yanında pirinç ve bulgur pilavı tüketmeyi seven Mustafa Kemal Atatürk, gece geç saatlerde acıktığında ise ağır yemekler yerine peynirli omlet yemeyi severdi.

Yemeğe çok düşkün biri olmayan Atatürk, annesinin yaptığı Selanik usulü Ispanaklı Böreği severdi. Tatlıya çok düşkün olmasa da Peynir Helvası ve İrmik tatlısını sevdiği söylenir.

En sevdiği sebzeler arasında ise Kuşkonmaz yer alan Atatürk, bu sebzeyi en çok haşlanmış olarak tüketirdi.

Atatürk hangi içecekleri severdi?

Sabah kahvaltısında oldukça mütevazı olan Mustafa Kemal Atatürk bazen sadece Yoğurt ve bir dilim ekmekle kahvaltı ederdi. Bazen güne çay veya kahve ile başlardı. Kahveye olan düşkünlüğü ile bilinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk günde 10-15 fincan kahve tükettiği rivayet edilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal