2022 YKS soruları da alıntı mı? YKS sınavı iptal edilecek mi?

KPSS sınavı skandalı sonrasında YKS sınavında da sorular üzerinden hile yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Peki YKS soruları alıntı mı? 2022 YKS sınavı iptal edilecek mi? İşte detaylar…

05.08.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-10:24) 2022 YKS soruları da alıntı mı? YKS sınavı iptal edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada çıkan bir yayınevinin soruları ile KPSS sınavında çıkan soruların aynı olması, büyük tepki çekmiş, olayla ilgili soruşturulma başlatılmıştı. İncelemeler devam ettiği sırada ÖSYM Başkanı görevden alınmış yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirilmişti. Dün yapılan açıklama ile 2022 KPSS sınavının iptal edildiği, yeni sınavın eylül ayında olacağı belirtilmişti. Çıkan haberler sonrası birçok kişi YKS sorularının da alıntı olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki YKS soruları alıntı mı? 2022 YKS sınavı iptal edilecek mi?

YKS soruları alıntı mı?

KPSS soruları sonrası, YKS sorularının da alıntı olduğuna dair iddialar ortada gezmeye başladı. Milyonlarca gencin üniversite hayatını belirleyen YKS sınavı sorularında alıntı olduğu söylentileri sosyal medyanın gündemine oturdu. Ancak yetkililerden bu söylentileri doğrular bir cevap gelmedi. Öyle ki bugün 2022 YKS tercihlerinin son günü. 

2022 YKS iptal edilir mi?

Bir diğer merak edilen soru ise 2022 YKS sınavının iptal edilip edilmeyeceği. YKS sınavında şüpheli bir durum olduğu ve sınavın iptaline dair henüz bir açıklama yapılmadı. Şu anlık sınav iptali gibi bir durum söz konusu değil. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal