KPSS için skandal bir iddia daha! Cevaplar kelimelerde saklı!

KPSS'de son yapılan sınavın soruları çalındığı iddiaları üzerine sınav iptal edilirken söz konusu sınav ile ilgili dikkat çekici iddialar ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında şifreleme yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini iddia etti. İşte 'şifreleme yöntemi' ile ilgili Gültekin'in açıkladığı sözler.

05.08.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-11:24) KPSS için skandal bir iddia daha! Cevaplar kelimelerde saklı!

KPSS'nin iptal edilmesi gündemden düşmemeye devam ederken, Yediiklim dergisinde soruların yer aldığı tespitinin sonucunda çıkan soruşturma devam ediyor. Söz konusu iddianın odağında olan yayınevi ise söylenilen bu suçlamaları kabul etmedi. Sınavla ilgili yeni bir öne sürme ise eğitim uzmanı Sadık Gültekin'den geldi. Gültekin Türkçe sorularında şifreleme yapıldığını ve cevapların sorulara gizlendiğini söyledi. Yediiklim Yayınevi'ndeki araştırmalara ilişkin Başsavcılık'tan duyurulan açıklamada ise 'Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir.' denildi.

Kelimelerde cevaplar saklı

Kelimelerde cevaplar saklı

NTV'de yer alan habere göre; eğitim uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sınavı ile ilgili şifreleme iddialarını şu sözlerle açıkladı, 'Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B.' dedi. 

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal