2022 Yılı Emekli Maaşı Zammı Ne kadar Olacak?

2022 yılı emekli zammına ilişkin ilk ipucunu enflasyon tahminleri oluşturuyor. Emeklilerin yeni yıl zam oranları senenin ikinci yarısındaki enflasyon oranları referans alınarak belirleniyor. 

05.10.2021-16:59 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-17:21) 2022 Yılı Emekli Maaşı Zammı Ne kadar Olacak?

Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 5 oranında yapılacak olan zamma ilaveten yüzde 1.23 enflasyon farkı oluştu. 3 aylık enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammını da netleştirmiş oldu. 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak.

Memurlar ve memur emeklileri, toplu sözleşmeleri kapsamında Ocak ayında yüzde 5 zam alırken, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa ayrıca fark alıyor. Yüzde 3'ü aşan kısım enflasyon farkını gösteriyor.

EMEKLİLERİN OCAK AYI ZAMMI İÇİN EN KRİTİK VERİ DE AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün, Eylül ayı enflasyon verilerini açıklandı. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 1.25 arttı. Bu şekilde ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi de belli olmuş oldu.

Temmuz-Eylül enflasyon oranı yüzde 4.23 olarak belirlendi. 3 aylık enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarına dair güçlü tahminler yüzde 4.23’i gözterirken, memurlar ve memur emeklileri için yüzde 3'lük zam oranının aşıldığı ve enflasyon farkının ortaya çıktığı anlaşılıyor. 

EMEKLİ MAAŞINDA BEKLENEN ZAMMIN NET BİR ŞEKİLDE BELİRLENMESİ İÇİN 3 VERİ DAHA GEREKİYOR

Yüzde 5 oranında gerçekleşecek Ocak ayı artışına ilaveten 3 ayda yüzde 1.23 enflasyon farkı oluşurken, kesin oranların elde edilebilmesi için geriye sadece 3 veri kaldı.

Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenince, 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranları net bir şekilde belli olmuş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal