2022 sokağa çıkma yasağı cezaları silinecek mi? TBMM sokağa çıkma yasağı cezaları iptal edildi mi?

Hükümet tarafından Meclis’e sunulan torba yasa teklifine son anda dahil edilen sokağa çıkma cezalarının silinmesiyle ilgili madde gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2022 sokağa çıkma yasağı cezaları silinecek mi? TBMM sokağa çıkma yasağı cezaları iptal edildi mi? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

07.10.2022-16:08 - (Son Güncelleme: 07.10.2022-16:08) 2022 sokağa çıkma yasağı cezaları silinecek mi? TBMM sokağa çıkma yasağı cezaları iptal edildi mi?

Koronavirüs döneminde yoğun olarak uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan ve maske takmayan kişilere para cezaları verilmişti. Salgının geride kalmasının ardından ise şu sıralarda Meclis’te görüşülmeye devam eden torba yasa teklifine son anda giren bir maddeyle beraber bu cezaların kaldırılması gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, torba yasa teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

Sokağa çıkma yasağı cezası

2022 sokağa çıkma yasağı cezaları silinecek mi? 

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, koronavirüs salgını döneminde sokağa çıkma yasağına uymayan kişilere verilen cezaların silineceğini söyledi. Elitaş yaptığı açıklamada, "Maske ve Covid-19 sürecinde sokağa çıkma yasağından kalan 2.7 milyar TL'lik cezalar var. Bu cezaları siliyoruz." ifadelerini kullandı.

Torba yasa teklifinin şimdiye kadar 14 maddesi kabul edilirken, geriye kalan maddelerin kabul edilmesi konusunda Meclis’in görüşmeleri sürüyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal