2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camiler

Ramazan aylarında kılınan Teravih namazının hazırlıkları Türkiye genelinde 90 bin camide başlatıldı. Son 2 yıldır pandemiden dolayı teravih namazını cemaatle kılamayan vatandaşlar 2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camilerin hangileri olduğunu araştırıyor.

01.04.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-17:18) 2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camiler

Büyük bir heyecanla beklenen on bir ayın sultanı Ramazan ayında binlerce müslüman hatimli teravih namazını kıldıran camilerin hangileri olduğunu araştırmaya başladı. İlk teravih namazı bu akşam eda edecek olan vatandaşlar her ilçede en az iki veya üç camide hatimli teravih namazı kıldırılıp kıldırılmayacağını merak ediyor.

2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camiler

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl idrak edilecek olan Ramazan ayı ile ilgili tüm bilgileri ve merak edilen soruların yanıtlarını paylaşırken hatimli teravih namazının kılınacağı camilerin listesini de duyurdu. Yapılan duyuruda İzmir, Ankara, Konya, Bursa, İstanbul gibi büyük şehirler başta olma üzere il il hatimli teravih kıldıran camilerin hangileri olduğunu açıklayan Diyanet'in açıklamaları sonrası çok sayıda vatandaş merakla beklediği sorunun cevabına da ulaşmış oldu.

2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camiler

Aşağıda belirtilen link adresine giriş yaparak bulunduğunuz il ve ilçenin seçilmesi sonrasında hatimle teravih namazını kıldıracak olan camileri görüntüleyebilirsiniz.

https://ramazan.diyanet.gov.tr/tr-TR/CamiBilgileri/CamiBilgileri/

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayı içinde kılınacak olan teravih namazına ilişkin yapılacak faaliyetler ile ilgili bilgiler de verdi. Başkan Erbaş, açıklamasında 1 ay boyunca irşat faaliyetlerini büyük oranda yüz yüze gerçekleştireceklerini belirterek 5 vakitte olduğu gibi teravih namazlarını da cemaatle birlikte camilerde kılınacağını söyledi.

2022 Ramazan'da hatimle teravih namazı kıldıracak camiler

Tüm aile fertlerinin de katılımıyla teravih namazına, yapılacak sohbetlere ve mukabelelere katılarak Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte teneffüs edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Ali Erbaş, camilerde okunan mukabeleye katılamayacak olanların ise her gün Diyanet TV'den yayınlanacak olan mukabeleleri takip edebileceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal