2022 Ramazan Ayı İlk Sahur ve İftar Vakitleri Nedir, İstanbul En Erken ve En Geç İftar ve Sahur Vakitleri Ne Zaman?

11 ayın sultanı Ramazan ayında ilk sahur ve ilk iftar saatleri vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu olmuş durumda. ilk sahur ve ilk iftar saatleri İstanbul’da şu şekilde gerçekleşecek.

14.05.2018-13:36 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-16:46) 2022 Ramazan Ayı İlk Sahur ve İftar Vakitleri Nedir, İstanbul En Erken ve En Geç İftar ve Sahur Vakitleri Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerinin yazılı olduğu imsakiyeler il il açıkladı. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da iftar ve sahur vakitleri burada yaşayan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu ve aramalar arsında ilk sırada yer alıyor. 

İstanbul'da Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan'da sahur yapmak için imsak vakti 05.12, İstanbul için Ramazan'ın ilk oruç tutulacak günü olan 2 Nisan Cumartesi ise iftar vakti 19.36 olacağı diyanetin imsakiyesinden bildirildi.

İSTANBUL İMSAKİYESİ (İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ)

1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece tüm yurtta vatandaşlar sahura kalkıp bir şeyler yiyip ertesi günde tutacağı oruca hazırlanacaklar. İmsak vaktinin gelmesi ile birlikte yeme ve içme kesilecek, ta ki 2 Nisan Cumartesi saat 19.36'ya yani iftar vaktine kadar oruç tutulacak. İftar vaktinden sonra oruç tutulurken yapmadığımız her işimizi imsak vaktine kadar yapmaya devam edeceğiz.

İSTANBUL EN ERKEN İFTAR VE SAHUR VAKTİ

İstanbul için en erken iftar vakti 2 Nisan 2022 akşamı 19.36'da yapılacak. En erken sahur ise 1 Mayıs 2022 tarihinde saat 04.17'de yapılacak. 

İSTANBUL EN GEÇ İFTAR VE SAHUR VAKTİ

İstanbul en geç iftarı 1 Mayıs 2022'de yapacak. 1 Mayıs akşam ezanı 20.07'de okunacak. En geç sahursa 2 Nisan 2022'de yapılacak. İmsak vakti 05.12'dir. 


RAMAZANDA ORUC TUTMAK KİMLERE FARZDIR?

Buluğ çağına ermiş olan, aklı melekeleri yerinde olan kadın ve erkek her Müslümana Ramazan ayında oruç tutmak farzdır. 

RAMAZAN AYINDA KİMLER ORUÇ TUTAR?

İlk olarak hastalar oruç tutmayabilir ve bir yerden bir yere yolculuk yapanlar tutmayabilir. İkrâh altında bulunanlar oruçtan muaftır. Gebelik ve emziklilik durumu da oruç tutmamaya sebeptir. Öte yandan düşkünlük derecesinde ihtiyarlık yani yaşlılık oruç tutmamaya sebepler arasındadır.

SAHURA KALKMAK FARZ MI?

Namazda niyet ettiğimiz gibi oruçta da niyet etmek gerekmektedir. Bundan ötürü de sahura kalkıp o günkü tutulacak olan orucu tutmaya dille ve kalben niyet edilmesi daha uygun görülüyor. Böylece uyumadan önce niyet etmek, oruç tutmak için yetiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal