2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi?

Yıldız kayması olarak da nitelendirilen meteor yağmuru yılın belli zamanlarında gerçekleşiyor. Bu sene Perseid meteor yağmurunun ne zaman yaşanacağını öğrenmek isteyen internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi? Soruların yanıtları haberimizde...

05.08.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-13:00) 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi?

Doğadaki en güzel olaylardan birisi olan Perseid meteor yağmuru, her yıl gerçekleşen bir doğa olayıdır. Halk arasında ‘’Yıldız kayması’’ olarak da bilinen Perseid meteor yağmurunun ne zaman gerçekleşeceğini öğrenmek isteyen kişileri arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi?

2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman?

NASA’nın Alabama, Huntsville’deki Marshall Uzay Uçuş Merkezi’ndeki Meteoroid Çevre Ofisi’ne liderlik eden NASA astronomu Bill Cooke, “Ne yazık ki, bu yılki Perseids zirvesi, gözcüler için olası en kötü koşulları görecek. Kuzey Amerika’daki çoğumuz normalde saatte 50 veya 60 meteor görürüz.. Ancak bu yıl normal zirve sırasında dolunay bunu en iyi ihtimalle saatte 10-20’ye düşürecek.” dedi.

Perseid meteor

Genellikle 11-13 Ağustos tarihlerinde görülen Perseid meteor yağmurlarının başlamasına yaklaşık 1 hafta kaldı. 

Perseid meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi?

Türkiye’de Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun gün ve saat, 12 Ağustos 23.00-00.00 saatleri arası olarak öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal