2022 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları konusunda önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları konusunda önemli bir açıklama geldi. Bu açıklama sonrası milyonlarca öğretmen atamaların ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki 2022 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte sorunun yanıtı...

25.06.2022-12:15 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-12:15) 2022 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları konusunda önemli açıklama

Türkiye’de eğitim fakültelerinden mezun olan ve Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren yüzbinlerce öğretmen adayı, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yapacağı açıklamaları merak içinde bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları konusunda önemli bir açıklama geldi. Bu açıklama sonrası milyonlarca öğretmen atamaların ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki 2022 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2022 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamaları konusunda gerekli çalışmaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüklerini söyledi. Söz konusu çalışmaların tamamlandığını ifade eden Bakan Özer, Eylül ayının ilk haftası içerisinde atama sürecinin başlayacağını söyledi.

2022 öğretmen atama takvimi

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk haftası içerisinde atamaların ilk yarısının gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Özer, atamaların İstanbul’da gerçekleşeceğini ve atamalarda ağırlığı okul öncesi öğretmenlik branşına vereceklerini söyledi.

Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğu anasınıflarıyla buluşturduklarını söyleyen Bakan Mahmut Özer, İstanbul genelinde 1000 yeni anaokulu yapılacağını ve bu çalışmaların da 2022 yılı sonunda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

2022 öğretmen atama takvimi ne zaman yayınlanacak?

2022 öğretmen atama takvimi ne zaman yayınlanacağı konusunda MEB’den resmi bir açıklama gelmedi. 2022 öğretmen atama takvimi yayınlandığı anda kadro ve branş dağılımları da belli olacak. Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan 15 bin kişilik öğretmen atamasının branş olarak dağılımı şu şekilde olmuştu:

Sınıf öğretmenliği - 2 bin 175 kişi

Özel eğitim öğretmenliği - Bin 755

Okul öncesi öğretmenliği - Bin 302

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal