E-Okul okul puanı güncelleme nasıl yapılır? 2022 E-Okul eğitim bilgileri güncelleme işlemi

Bir çok mezun öğrenci okuduğu bir okuldan farklı bir okulun sistemde gözükmesi sonucu eğitim bilgilerini günceller. Peki E-Okul okul puanı güncelleme nasıl yapılır? İşte 2022 E-Okul eğitim bilgileri güncelleme işlemi...

24.06.2022-18:31 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-18:31) E-Okul okul puanı güncelleme nasıl yapılır? 2022 E-Okul eğitim bilgileri güncelleme işlemi

Eğitim hayatlarını tamamlayan ve okuduğu okuldan mezun olan öğrenciler bazı başvurular sırasında okul puanına ve okuduğu okulun bilgilerine ulaşmak isteyebiliyor. Fakat bazı öğrenciler kimi zaman mezun olduğu okul puanından daha düşük bir puan alırken, bazıları ise okuduğu okuldan farklı bir okulun mezun olduğu okul olarak sistemde gözükmesi sonucunda şaşkınlık yaşıyor. Bu nedenle de öğrenciler başvuru sırasında mağdur olmamak adına eğitim bilgilerini düzenlemek istiyor. 2022 E-Okul eğitim bilgileri güncelleme işlemi hakkında meraklarını gidermek isteyen öğrenciler arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki E-Okul okul puanı güncelleme nasıl yapılır?

E-Okul okul puanı güncelleme nasıl yapılır?

F-Okul üzerinden eğitim bilgilerini güncellemek isteyen öğrencilerin ilk olarak E-Okul sistemine giriş yapması gerekiyor. E-Okul’a giriş yapacak olan öğrencilerin T.C. kimlik numarasına ve öğrenci numaralarına ihtiyacı olacaktır. Sisteme giriş yapan öğrencilerin daha sonrasında ise öğrenci işlemleri menüsüne tıklaması gerekiyor. Daha sonra izlenmesi gereken süreçler şu şekilde:

Okul puanı

- Dosya bilgilerini seçin

- Çıkan ekranda istenen bilgiler değiştirilir.

- Kaydet seçeneğine basılır

Bu işlemleri yaparak eğitim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Fakat ilkokul öğrencilerinin okullarına dilekçe vermesi gerekiyor.

ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme nasıl yapılır?

ÖSYM Haziran ayının son haftasına kadar eğitim bilgilerinin güncellemesi konusunda öğrencileri uyardı. Eğitim bilgilerini güncellemek isteyenlerin yapmaları gereken işlemler ise şu şekilde:

- ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne (AİS) giriş yapılır

- Sol üst kısımdaki eğitim bilgilerim bölümüne girilir

- Eğitim bilgilerinde güncellenmek istenen istenen kısımlar güncellenir

- Kaydet seçeneğine basılır

Bu işlemleri yaparak ÖSYM üzerinden eğitim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal