2022 Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleştirilecek? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Öğretmen atamalarında son durum

Ülkemizde binlerce öğretmen adayı atama haberi bekliyor. 2022 yılında öğretmen atamalarının ne zaman gerçekleştirileceği konusu internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Peki 2022 Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleştirilecek? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

31.05.2022-00:29 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-00:29) 2022 Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleştirilecek? MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Öğretmen atamalarında son durum

Ülkemizde binlerce öğretmen adayı heyecanla atama haberi gelmesini bekliyor. 2022 yılında öğretmen atamalarının ne zaman gerçekleştirileceği konusu internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Öğretmen atamaları hakkında açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl öğretmen atamasının yapılacağını medyada atama yapılmayacağına dair çıkan yalan haberlere inanılmaması gerektiğini vurguladı. Bu yıl kesinlikle öğretmen ataması yapacaklarını açıklayan Özer’in bu açıklaması sonrasında binlerce öğretmen adayı umutla atamaların yapılacağı günü bekliyor.

2022 Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleştirilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nda 3 bin Anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapılacağını açıklanmasından sonra önceliğin daha çok okul öncesi öğretmenlerin atamasına yapılacağını söyleyen Özer, Diğer alanlarda da mutlaka atama yapılacağını belirtti. Özer, en kısa sürede öğreten atama takvimini paylaşacaklarını dile getirdi.

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak

Öğretmen atama takvimi ne zaman belli olacak?

Geçtiğimiz yıl Mart ayında açıklanan öğretmen atama takviminin bu yıl ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu. Öğretmen atama takviminin ne zaman yayınlanacağı henüz netleşmedi. Atama takviminin açıklanmasıyla kadro ve branş dağılımları da belli olacak.

MEB öğretmen dağılımı

Öğretmen atama kadro ve branş dağılımları henüz belli olmazken geçtiğimiz Ocak ayında yapılan 15 bin öğretmen ataması branş dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Sınıf Öğretmenliği branşında 2 bin 175 kişi, Özel Eğitim Öğretmenliği branşında bin 755 kişi, Okul Öncesi Öğretmenliği branşında ise bin 302 kişi atandı.

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal