Ana okuluna başlama yaşı kaç? Ana okuluna kaç doğumlular başlayabilir? 2022-2023 ana okuluna başlama yaşı

2022-2023 eğitim-öğretim yılında ana sınıfına başlayacak olan çocukların kaç yaşında olması gerektiği merak edilmektedir. Bu yıl kaç doğumlular ana okuluna kayıt oluşturabilirler? İşte ayrıntılar.

30.05.2022-23:14 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-23:14) Ana okuluna başlama yaşı kaç? Ana okuluna kaç doğumlular başlayabilir? 2022-2023 ana okuluna başlama yaşı

Anasınıfları kaç aylık iken başlanıldığı merak edilmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okula başlayacak olanların kaç doğumlu olması gerektiği herkes tarafından araştırılmaktadır.

Ana sınıfına gitme yaşı kaç?

Eylül ayı sonuna doğru 57-68 aylık çocukların eğitim gördükleri hayat boyunca devam edileceği öğrenme kurumları bünyesinde ki sınıflara ana sınıfı denilmektedir. Anaokulu sınıflarına, kaydının yapıldığı Eylül ayının sonundaki ay 57 ayı doldurmuş olan çocuklar alınır. Anaokulunun olanaklarına bağlı olarak, 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

Anaokulu, Anaokulu ve 1. Sınıftaki çocukların başlangıç ​​yaşları e-Okul üzerinden olabilir. Çocuğunuzun okul yaşını e-Okul yaşı hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz. Hesaplama işlemi için çocuğunuzun kesin doğum tarihini sisteme girmeniz gerekmektedir.

ana sınıfı

Çocukların hangi okula gidecekleri ne zaman belli olur?

Okul kayıtları adres bazlı sisteme göre yapılmaktadır. Çocukların kaydı, evlerine en yakın okulun sorumluluğundadır. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl Temmuz ayında adres kayıtları ile ilgili açıklama yapar. Veliler, e-Okul sistemi üzerinden çocuklarını hangi okula kaydettiklerini öğrenebilirler.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal