2022 Öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Öğrenci affı kapsamı 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci affı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında 'öğrenci affı' olarak bilinen teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağını söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası gözler, öğrenci affı kapsamına çevrilirken öğrenci affının ne zaman çıkacağı da sorgulanmaya başlandı.

15.06.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-15:00) 2022 Öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Öğrenci affı kapsamı 2022

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bunlardan bir tanesi de milyonlarca öğrencinin beklediği öğrenci affı ile ilgili hazırlanan teklif detayları oldu.

Farkı nedenlerden dolayı üniversitede eğitim hayatlarını bitiren öğrenciler için hazırlanan öğrenci affına ilişkin bzı bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğrenci Affı' başlığı ile hazırlanan teklifin önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacağını söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası öğrenci affı ile ilgili hazırlanan teklifin detayları araştırılmaya başlarken teklifin kimleri kapsadığı da merak edildi.

2022 Öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?

2022 Öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı bir açıklamada öğrenci affından faydalanabilecek toplamda 4 milyon 200 binden fazla öğrenci olduğu belirtilirken bu aftan kimlerin yararlanıp kimlerin yararlanamayacağı henüz netlik kazanmadı.

Edinilen bilgilerde açık öğretim sisteminde üst üste 4 dönem kaydını yeniletmeyen ve bu nedenle programla ilişikleri kesilen yaklaşık 1 milyon 848 bin 919 öğrencinin, eğitim aldıkları programdan azami süre dolmasında dolayı ilişiği kesilen 596 bin 530 öğrencinin de af beklediğinin aktarıldığı YÖK açıklamasında üniversite, fakülte, enstitülerde program ismi değişiklikleri nedeniyle aktarımları yapılan 839 bin 319 öğrencinin de çıkarılacak olan af kapsamında yer alabileceği belirtildi.

Diğer taraftan toplamda 63 bin 539 öğrencinin de Yabancı Dil Hazırlık sınıflarındaki başarızlıklarından dolayı af kapsamına alınması ve eğitimlerine devam ettirilmesi de bekleniyor.

En son 2018 yılında çıkarılan öğrenci affından, o dönemde terör suçlamalarında hüküm giyenlerin, terör örgütlerine ya da devletin milli güvenliğine karşılık olarak faaliyet gösterenler yararlanamamışlardı. 

Önümüzdeki günlerde Meclis gündemi getirilecek olan öğrenci affın; yüksek lisans, lisans, doktora seviyelerinde olan ve aynı zamanda eğitimini bırakmak zorunda kalan öğrencilere belirli şartlar dahilinde okullarına dönüş yolunu açacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal