Onur belgesi nedir? Onur belgesi kaç puanda verilir? Hangi öğrenciler onur belgesi almaya hak kazanır? Onur belgesi kimlere verilir?

Cuma günü karne alacak olan öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerini alırken onur belgesi de alabilmektedir. Onur belgesinin kimlere verildiği nasıl alınacağı da merak edilmektedir. Hangi öğrencilerin onur belgesi almaya hak kazandığı gibi pek çok konu araştırılıyor. Bizde yazımızda onur belgesi hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

15.06.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-14:45) Onur belgesi nedir? Onur belgesi kaç puanda verilir? Hangi öğrenciler onur belgesi almaya hak kazanır? Onur belgesi kimlere verilir?

Öğrenciler 17 Haziran 2022 Cuma günü karnelerini alarak üç aylık bir yaz tatiline girecekler. Karne heyecanı şimdiler öğrencileri sararken alacakları belge konusu da merak edilmektedir. Okulu iyi bir başarı ile bitiren kişiler takdir belgesi alırken orta seviyede bitiren öğrenciler ise teşekkür belgesi almaktadır. Derslerine çalışmayan ve not ortalaması düşük olan öğrenciler ise boş geçmektedir. Ancak bu belgelerin yanında verilebilecek bir de onur belgesi vardır. Bu belgenin kimlere verildiği her zaman merak edilen konular arasında yer almaktadır. Onur belgesinin nasıl alındığını sizler için açıkladık. Gelin hep birlikte konuya göz atalım.

Onur belgesi nasıl alınır?

Bir öğrencinin onur belgesi almak için hangi şartların gerekli olduğu Resmi Gazete'de yayınlandı. Onur belgesi alma şartları şu şekildedir:

(1) 0kul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan;

a) Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,

b) Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,

c) Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,

ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,

d) Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,

Onur Belges

e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,

f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,

g) Yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak gibi davranışlarından en az birini gösterenler, öğretmenler ve onur kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın onur belgesi ile ödüllendirilir.

(2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

Onur belgesi kimlere verilir?

Onur belgesinin hangi öğrenciler tarafından alınabileceği konusu özellikle karne dönemlerinde en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Öğrencilerin onur belgesi almak için kendilerini geliştirmesi gerekmektedir. Öğrencilerin kurallara uygu, saygılı olması, örnek davranışlar sergilemesi gerekmektedir. Bu belgenin öğrencileri takdir ve teşekkür belgelerinin yanında verilmektedir. Ancak sadece çok başarılı öğrencilere verildiği algısı yanlış bir algıdır. Öğrencilerin davranışlarına göre verilen bir belgedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal