2022 MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Birçok öğrencinin girmeye hazırlandığı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM’nin sayfası üzerinden alınan başvuruların ardından, sınav için bir sonraki adım olan sınav giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor.

16.03.2022-20:48 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-20:49) 2022 MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ) için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden başvurularının yapan adaylar sınav için hazırlanıyor. Başvurularını tamamlayan adaylar bir sonraki aşama için sınav giriş belgesinin açıklanmasını bekliyor. Adaylar Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı giriş belgeleri açıklandı mı? ne zaman açıklanacak gibi sorulara sıkça yanıt arıyor. Sınav için heyecanlı olan öğrenciler, bütün dikkatlerini ÖSYM’den gelecek bir açıklamaya çevirdi.

Adayların gündeminden düşmeyen konuya ilişkin ise henüz ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Daha önce yapılan sınavlar göz önüne getirildiğinde, sınav giriş belgelerinin sınavdan 1 hafta önce açıklanacağı tahmin ediliyor. Bu bakımdan, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı giriş belgelerinin, 17 Mart tarihinde açıklanması bekleniyor.

MSÜ

Sınav Giriş Belgesi nasıl alınır?

Adaylar sınav giriş belgelerine " https://ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebilecek. Sınava girecek olan adaylar, sınava girmeden önce sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz bir çıktısını alarak yanında bulundurmak zorundadır. Adaylar, alacakları belgedeki fotoğraflarının net olmasına özen göstermelidir. Sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar, binaya alınmayarak sınava giriş haklarını kaybedecektir. Sınava girecek adayların yanında bulunduracakları sınav giriş belgelerinde, adayın bilgileri ve ÖSYM’nin belirlediği bilgiler haricinde hiçbir yazı, işaret, resim vb. bulunmaması gerekir, aksi takdirde adayın sınavı geçersiz olacaktır.

Sınav giriş belgesini kaybeden adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yeni giriş belgesi düzenleyebilmektedir. Adaylar sınav giriş belgelerine ÖSYM üzerinden ulaşabilir, giriş belgeleri adayların adreslerine gönderilmez. Sınava başvuru yapan ancak sınav ücretini yatırmayan adayların da sınava giriş hakkı bulunmamaktadır.

Sınav öncesi adaylar binaya alınırken, kimlik kontrollerinde sorun yaşanmaması adına adayların sınav yerlerine en az 1 saat önceden gitmeleri gerekmektedir

Adaylar sınav salonlarına, sınav giriş belgeleri ve kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra alınmaktadır. Adaylar kendilerine ayrılan sıra numaralarını bularak oraya oturmalıdır. Salonda bulunan görevliler adayların kimlik kontrollerini yaptıktan sonra sınav giriş belgelerini toplar. Bütün kontroller sağlandıktan sonra, salon başkanı tarafından adayların sınavda uyması gereken kurallar okunur. Kuralların okunmasının ardından adaylara, üzerlerinde kendi kimlik bilgileri bulunan cevap kağıtları dağıtılır. Adaylar kendilerine ait olan cevap kağıtlarını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kağıdını kullanan adayın sınavı geçersiz olacaktır. Sınavda adaylara bir kutu içerisinde, iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete verilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal