2022 LGS sınavında kaç soru sorulacak? LGS sınavı konu başlıkları neler? Sınavda oturum süreleri ne kadar, kaç dakika? LGS soru dağılımı ve cevaplama süreleri

2022 LGS sınavına girecek olan milyonlarca öğrenci sınava heyecanına iyice kapılırken, sınavda sorulacak olan soruların konu başlıklarını ve kaç soru sorulacağını merak ediyorlar. İki oturum şeklinde düzenlenecek olan LGS sınavında her bir oturumun kaç dakika süreceği de araştırılan diğer konular arasında yer alıyor. İşte, LGS sınavı hakkında tüm merak edilenler, LGS soru dağılımı ve cevaplama süreleri..

04.06.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-13:28) 2022 LGS sınavında kaç soru sorulacak? LGS sınavı konu başlıkları neler? Sınavda oturum süreleri ne kadar, kaç dakika? LGS soru dağılımı ve cevaplama süreleri

Lise eğitimlerinin belirleneceği okullar arasında en iyi okula gitmek isteyen ve aylardır çalışan öğrenciler 5 Haziran Pazar günü düzenlenecek olan LGS sınavında ter dökecekler. Öğrenciler kadar 8. sınıf velilerinin de oldukça heyecanlı olduğu LGS sınavı öncesi sınava ilişkin tüm detaylar madde madde incelenmeye başlandı.

Sınavda sorulacak olan soruların konu başlıklarından, sınav sürelerine kadar çok fazla sayıdaki konu sürekli araştırılırken bu yazımızda LGS 2022 sınavı hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını sırasıyla cevapladık. İşte, 2022 LGS sınavı ile ilgili tüm bilgiler..

LGS soru dağılımı ve cevaplama süreleri

LGS 2022 konu başlıkları, soru dağılımı ve cevaplama süreleri

LGS sınavı iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. İki oturumda toplam 90 soru sorulacak.

Sözel alanlı birinci oturum 09.30'da başlayacak ve Türkçe dersinden 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi dersinden ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru, Yabancı Dil dersinden de 10 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulacak. Öğrencilere 75 dakika süre tanınacak ve toplamda sorulan 50 sorunun yanıtlanması istenecek.

Sayısal alanlı ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak ve öğrencilere Matematik dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden de 20 soru olmak üzere toplam 40 soru sorulacak. Öğrencilere 40 soru yanıtlamaları için 80 dakika verilecek ve sınav en geç 12.50'de sona erdirilecek.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal