2022 LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? LGS sınav süresi ne kadar? 2022 E-okul LGS sınavı giriş belgelesi, okul, bina ve sıra no sorgulama

Lise sınavı için hazırlanan öğrenciler sınava 5 Haziran'da girecekler. Liseye Geçiş Sınavı yani LGS sınavı için araştırmalar hız kazanırken öğrenciler sınav giriş belgeleri hakkında araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınav hakkında bir kılavuz yayınlarken öğrencilerde bu kılavuz ile akıllarındaki sorulara yanıt bulabilecek. Adaylar E-Okul veli bilgilendirme sisteminden giriş belgelerini alabilecekler.

28.05.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-15:07) 2022 LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? LGS sınav süresi ne kadar? 2022 E-okul LGS sınavı giriş belgelesi, okul, bina ve sıra no sorgulama

Ortaokul son sınıf öğrencilerinde lise heyecanı devam ediyor. Bir yıldır hazırlandıkları sınav için sayılı günler kala sınav giriş belgelerinin nerden alabileceklerini konusunda da araştırmalarını hızlandırdı. 5 Haziran’da öğrenciler sınav için belirlenen okullarda yerlerini alırken giriş belgelerinin nasıl alınacağı konusu akıllarda yer ediniyor. Öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sisteminden giriş belgelerini alabilirken sınav yerlerini de öğrenebilirler.

LGS sınav yerleri belli oldu mu?

LGS sınavına girecek olan adayların sınav yerleri dün yani 27 Mayıs Cuma günü belli oldu. Adaylar sınav giriş belgelerini alabilirler.

LGS sınav giriş belgesi nereden alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzda adayların sınav giriş belgelerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alabilecekleri ifade edilmektedir. Adaylar belgelerini okul müdürlüklerinden mühürlenmiş olarak alabilirler.

ÖSYM sınavları ve MEB sınavlarını ayıran en önemli nokta giriş belgelerinin alınma şeklidir. ÖSYM sınavlarında adaylar belgeleri ÖSYM sitesinden rahatlıkla alabilirken, MEB sınavlarında giriş belgelerinin onaylı olması gerekmektedir. Bu nedenle belgeler okul müdürlüklerinden alınacaktır.

LGS Sınavı Ne Zaman

LGS ne zaman yapılacak?

LGS sınavına katılacak olan adaylar 5 Haziran 2022 Pazar günü sınav yerlerinde olacak. Katılacakları sınav iki oturum olacak yapılacak. Sınavda ilk oturum saat 09.30’da yapılacak, bir aranın ardından ikinci oturum ise saat 11.30 başlayacak.

LGS kaç saat sürecek?

Adaylar ilk oturumda toplam 75 dakika kalırken ikinci oturumda bu süre 80 dakikaya çıkmaktadır.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınav sonuçları yirmi bel gün içerisinde belli olacaktır. Yani sınav sonucu 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar https://www.meb.gov.tr adresinden üzerinden öğrenilebilir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal