KYK kredisi alanlar sigortalı işte çalışabilir mi? KYK kredisini kesen durumlar!

KYK kredisi alan milyonlarca öğrenci sigortalı bir işe girdikleri taktirde kredilerinin kesilip kesilmeyeceğini merak ediyor. Peki, sigorta KYK kredisini keser mi? KYK kredisi hangi durumlarda kesilir? İşte detaylar...

28.05.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-14:15) KYK kredisi alanlar sigortalı işte çalışabilir mi? KYK kredisini kesen durumlar!

Sigortalı bir işte çalıştığında KYK kredisinin kesilip kesilmeyeceğini merak eden öğrencilerin bilmesi gereken ilk şey, 5510 sayılı Kanun doğrultusunda sigortasız işçi çalıştırmanın yasak olduğudur. Ayrıca sigortalı çalışmak erken yaşta emekli olmak için de çok büyük avantaj sağlar. Bundan dolayı şartlar ne olursa olsun sigortalı çalışmak gerekmektedir.

Ayrıca daha önceden KYK yönetmeliğinde belirtilen "Asgari ücret düzeyinde aylık ya da ücret ile devamlı bir işte çalışan ya da geliri olan öğrenciler" ibaresi artık yürürlükte değil. Yani, KYK kredisi alırken rahatlıkla sigortalı bir işte çalışabilirsiniz.

 sigorta kyk kredisini etkiler mi

Sigorta KYK kredisini etkiler mi?

"Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” doğrultusunda 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile "Öğrenim kredisi alıyorken sigortalı bir işte çalışmaya başlayan öğrenci, aldığı ücret ne olursa olsun öğrenim kredisi kesilmez.” şeklinde değiştirilmiştir.

Yani, sigortalı bir işte çalışmanız KYK kredinizi etkilemez. Aynı şekilde kredi başvurusu yaparken de size bir engel teşkil etmez.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal