2022 LGS adrese dayalı lise tercihi nasıl yapılır?

5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşecek LGS öncesi binlerce öğrencinin araştırmaları sıklık kazandı. Sınava girmeden liseye gidilir mi? sorusuna yanıt arayanlar için sınavsız öğrenci alan liseler merak konusu oldu. LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? Sınav girmeden öğrenci alan liseler nelerdir? 2022 LGS adrese dayalı lise tercihi nasıl yapılır?

04.06.2022-20:21 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-20:21) 2022 LGS adrese dayalı lise tercihi nasıl yapılır?

İki oturum şeklinde gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavında birinci oturum 09.30'da ikinci oturum ise 11.30'da başlayacaktır. Bu hafta Pazar günü gerçekleşecek sınav için yüzbinlerce öğrenci sınava girmeyi bekliyor. 8.sınıfların giriş yapacağı ve lise hayatına yön verecek bu sınav içi heyecanlar dorukta. Sınava girmeden liseye gidilir mi sorusuna yanıt arayan öğrenciler adrese dayalı tercihleri de araştırmaya başladı. İşte LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? sorusunun yanıtı haberimizde

LGS'ye girmeden liseye gidilir mi?

Adese kayıt sistemi üzerinden ikametgah edilen adresin yakınındaki okullara tercih yapılabilir. MEB resmi internet sayfası üzerinden il ve ilçe seçeneği doldurularak kayıt sorgulaması gerçekleşir. Adrese bağlı lise tercihi yapacaklar için sorgulama E-okul üzerinden yapılırken TC kimlik numarası, okul numarası, il ve ilçe, Kurum turu, kayıt alanı seçilerek lise sorgulama gerçekleş itilebilir.

LGS tercij

Adrese dayalı kayıt nasıl yaptırılır?

- Öğrencilerin ikametgah ettiği adresleri, okul başarı puanları ve devam devamsızlıklarına bakılarak değerlendirme yapılır.

- Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihleri farklılık göstermektedir. Tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

-Özel okulların kendi bünyesinde düzenlediği yetenek sınavı ile öğrenciler okullara kayıt yaptırabilir.

-Yerel yerleştirmeyle beraber okullar ve pansiyon okullar olarak 3 farklı tercih seçeneği mevcuttur.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal