2022 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? GSB burs tarihlerini açıkladı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen KYK bursları konusunda heyecanlı bekleyiş sürüyor. Öğrenciler KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2022 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? GSB burs tarihlerini açıkladı mı? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

25.09.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 25.09.2022-14:56) 2022 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? GSB burs tarihlerini açıkladı mı?

Üniversitelerin açılmasıyla beraber eğitim hayatlarında yeni bir sayfa açan milyonlarca öğrenci, ekonomik olarak kendisine biraz olsun yetebilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs ve kredi başvurularını gündemlerine aldı. Öğrenciler KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2022 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? GSB burs tarihlerini açıkladı mı? 

2022 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 

KYK burs ve kredilerinin ne zaman başlayacağı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi başvuruları 5 Kasım’da başlayıp 8 Kasım'da sona ermişti.

KYK burs başvuruları

KYK bursları hangi durumlarda kesilir?

KYK burs ve kredisine başvuru yapacak olan öğrencilerin bursları bazı durumların gerçekleşmesi durumunda kesilmektedir. İşte o durumlar:

- Başarısız olma,

- Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,

- Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

- Öğretim kurumunun kapatılması,

- Bakanlığa bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma,

- Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal