2022 FIFA Dünya Kupasın'daki güvenlik önlemlerinde Ejder TOMA'ya önemli görev!

Türk savunma sanayisi ürünü toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA), 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'ndaki güvenlik önlemlerinde görev alacak.

27.05.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-11:29)

Türk savunma sanayiinin üretmiş olduğu çeşitli ürünlerle dünyanın odağı altında. Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'nın güvenliğinden sorumlu olacak olan Ejder TOMA, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında görev alacak. Türk polisi yanında çeşitli Türk savunma sanayisi ürünlerinin bulunacağı etkinlikte boy gösterecek.

Özel bir haber ajansın haberi doğrultusunda, Katar'a Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı ve Yörük 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ihraç eden Nurol Makina, bunlara Ejder TOMA'yı da eklemeyi ihmal etmedi. 

Ejder TOMA, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 14'üncü Milipol Qatar Fuarı'ndaki Nurol Makina standında sergilendi. Şirket, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde teslimatlarını tamamlayacak ve araçlar şampiyonada görev yapacak.

Türk polisi ve jandarma tarafından kullanılan Ejder TOMA, Körfez, Güney Amerika ve Afrika bölgelerindeki ülkelerden birçok  sipariş aldığı açıklandı.


Yerli teknolojilerle donatıldı

Güvenlik güçlerinin toplumsal olaylara hızlı ve etkin olarak müdahale etmesini sağlamak için düzenlenip yapılan Ejder TOMA, özgün askeri şase ve 4x4 hareket kabiliyeti olan, tam bağımsız süspansiyonlu bir araç olarak yapıldı.

Ejder TOMA, üstün yol ve arazi performansı ile kentsel ve kırsal alanlar ile sınır bölgelerinde asayiş ve güvenliğin tesis edilmesinde kullanılıyor. Nurol Makina'ya ait özgün tasarım ve üretim su topu sistemi kullanılan araç, maksimum 60 metre su topu menziline sahip bulunuyor.

Gece/Gündüz görev başında

Kısa, uzun ve sürekli atış olmak üzere 3 farklı su püskürtme seçeneği yer alan Ejder TOMA, 5 bin litre su, 60 litre gaz, 60 litre boya, 80 litre köpük kapasitesiyle görevlerini yerine getiriyor. Yanma ve darbeye dayanıklı bağlantı sistemleri kullanılan araç, göl ve kuyulardan su çekebilme özelliği biliniyor.

Ejder TOMA'da ekstra olarak isteğe bağlı çift su topu, LED'li ikaz sistemi, 360 derece görüntüleme sistemi, keşif ve gözetleme kamera sistemi, gece/gündüz görüş sistemi, uzak mesafe akustik caydırıcı cihaz, içeriden kumandalı çok namlulu gaz fişeği atar gibi ekipmanlarla donatılabiliyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal