2022 doğum parası kaç TL? Doğum parası alma şartları neler?

Devlet tarafından çalışan annelere ödenen doğum parası hakkında araştırmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Peki 2022 doğum parası kaç TL? Doğum parası alma şartları neler? Yanıtları haberimizde...

19.05.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-09:00) 2022 doğum parası kaç TL? Doğum parası alma şartları neler?

Sigortalı olarak çalışma hayatlarına devam eden ve yeni doğum yapmış olan annelere devlet tarafından ‘’doğum parası’’ adı altında destek ödemesi yapılıyor. İki farklı şekilde yapılan doğum parasınının ne kadar olduğunu ve doğum parası almak için karşılanması gereken şartların neler olduğunu öğrenmek isteyen kadınlar arama motorları üzerinden ‘’2022 doğum parası kaç TL? Doğum parası alma şartları neler?’’ gibi sorularla araştırmalar yapıyor.

Doğum parası alma şartları neler?

Çocuğunu yeni kucağına almış olan kadın vatandaşların devletin sağladığı doğum parası yardımından faydalanması için karşılaması gereken bazı şartlar vardır. Doğum parası almak isteyen bir kişinin öncelik T.C. vatandaşı olması gerekir. Bunun dışında doğum parası başvurusu yapılabilmesi için çocuğun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş olması şartı istenmektedir. Bu tarihten önce doğmuş olan çocukların annelerine doğum parası verilmez.

Doğum parası başvurusu için ilk olarak Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edilmelidir. Burada yeni doğan bebeğin ‘’Kimlik Paylaşım Sistemi’’ne kaydedilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın en yakın şubesine müracaat edilmesi gerekir. Gerekli şartları karşılayan kişiler doğum parası almaya hak kazanır.

2022 doğum parası

2022 doğum parası kaç TL?

2020 itibariyle devlet tarafından ödenen doğum parası yardımı miktarları şu şekildedir:

İlk çocuk için 300 TL.

İkinci çocuk için 400 TL.

Üç ve daha fazla çocuk için 600 TL.

Doğum parası başvuru sorgulama için E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal